Ronis grib samazināt lidostas valdi un ieviest izpilddirektoru • IR.lv

Ronis grib samazināt lidostas valdi un ieviest izpilddirektoru

29
Aivis Ronis. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Valdē tikšot likvidētas Ilonas Līces un Anda Damlica vietas

Satiksmes ministrs Aivis Ronis iecerējis pilnībā reorganizēt starptautiskās lidostas “Rīga” valdi, tādējādi to samazinot un izveidojot izpilddirektora amatu, svētdien vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Paredzēts, ka reorganizācija skars lidostas valdi, proti, tikšot likvidētas Ilonas Līces un Anda Damlica vietas, bet pēc tam tikšot izveidots izpilddirektora amats ar Eiropas līmeņa algu, jo Ronis raidījumam atzinis, ka pienācīgi atalgot valdes locekļus traucējot krīzes laikā noteiktie ierobežojumi valsts amatpersonām, ziņo LETA.

Lai gan lidostas “Rīga” 19.oktobra uzņēmuma akcionāra sapulcē nolemts no amata atbrīvot līdzšinējo lidostas vadītāju Arni Luhsi, bet par viņa pienākumu izpildītāju uz laiku izraudzīts lidostas valdes loceklis Aldis Mūrnieks ministrs jauno valdes priekšsēdētāju nolēmis meklēt pats, bet izpilddirektoru atrast konkursa kārtībā.

Raidījums vēsta, ka pie ministra uz darba pārrunām bijuši “Latvijas gaisa satiksme” vadītājs Dāvids Tauriņš un uzņēmuma “North hub servises” kvalitātes vadītājs ar darba pieredzi Skandināvijas valstīs un Vācijā Kristaps Freimanis. Apspriesta arī bijušā “Krājbankas” vadītāja Mārtiņa Bondara kandidatūra.

Jau ziņots, ka Mūrnieks izvēlēts par pienākumu izpildītāju, jo lidostā darbojas jau divus gadus, turklāt viņam arī ir darba pieredze Liepājas lidostā. “Esošās izmaiņas lidostas “Rīga” darbību neietekmēs un tā tiks pilnībā nodrošināta, jo pārējie valdes locekļi turpina pildīt savus pienākumus,” apgalvo Satiksmes ministrijā.

Mūrnieks biznesa portālam “Nozare.lv” iepriekš norādīja, ka lidosta turpinās darbu, vadoties pēc akcionāra “skaidri iezīmētām” prioritātēm – sadarbība ar “airBaltic”, lidostas rekonstrukcijas projekta sekmīga realizācija, kā arī jaunu galamērķu piesaiste.

Lidostā skaidro, ka līdz šim Mūrnieka kā valdes locekļa atbildībā bija Drošības departaments, Aviācijas pakalpojumu departaments un Virszemes apkalpošanas departaments.

Kā ziņots, 12.oktobrī lidostas valdes priekšsēdētājs Luhse saņēma satiksmes ministra Aivja Roņa mutiski izteiktu neuzticību. Uzticības zaudēšana saistīta ar to, ka valdes priekšsēdētājs neesot spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar “airBaltic”, lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiekot saskaņā ar paredzēto laika grafiku.

Patlaban lidostas valdē strādā Mūrnieks, Ilona Līce, Andis Damlics, Antra Duntava un Kaspars Ozoliņš.

Kā ziņots, lai iespējami ātrākā laikā izraudzītos lidostas valdes priekšsēdētāju, Ronis plānojis tikties ar vairākiem “spējīgiem un profesionāliem cilvēkiem”, biznesa portālu “Nozare.lv” iepriekš informēja ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds. Pēc sarunām ar iespējamajiem pretendentiem tikšot pieņemts lēmums par konkrēta kandidāta virzīšanu apstiprināšanai.

 

Komentāri (29)

janazakovica 28.10.2012. 22.03

seja ar augstu intelekta pakapi…ieredni atkal lemj par latvijas miljardiem verto biznesa vidi.viens prieksnieks uz otra..atbildigo nav un nebus..vot smiekligi bus ja specialistu bondaru ieliks amataa.

0
0
Atbildēt

1

    Armands > janazakovica 29.10.2012. 14.45

    izmantoju tikai E-Finance.lv aizdevumus,jo tie ir paši izdevīgākie…..

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu