Aptauja: Vairākums Krievijas iedzīvotāju pamanījuši „varas vertikāli” • IR.lv

Aptauja: Vairākums Krievijas iedzīvotāju pamanījuši „varas vertikāli”

26
Krievijas karogs. Foto: Lita Krone, LETA

Krievijas iedzīvotāju domas par varas atzaru neatkarību kopš vasaras strauji gājušas mazumā

Divas trešdaļas jeb 72% Krievijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka Valsts Domes abas palātas ir atkarīgas no prezidenta administrācijas. Tikai katrs desmitais Krievijas iedzīvotājs (12%) domā, ka parlaments pieņem lēmumus patstāvīgi, vēsta „Lenta.ru”, balstoties uz „Levada centrs” aptaujas datiem.

Septembrī veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka Krievijas iedzīvotāju domas par valsts varas atsevišķu atzaru neatkarību ir gājušas mazumā – „Levada centra” jūlijā veiktajā aptaujā krietni mazāks skaits cilvēku domāja, ka visus svarīgos lēmumus pieņem prezidenta administrācija – tie bija 55%. Toreiz 17% respondentu uzskatīja, ka svarīgākos lēmumus pieņem valdība, bet 13% norādīja uz Valsts Domi.

Aptuveni 70% aptaujāto uzskata, ka valsts masu mediji ir patstāvīgi, bet par mediju neatkarību ir pārliecināti vien 14% respondentu, par jaunākās aptaujas datiem raksta laikraksts „Kommersant”.

Līdzīgi Krievijas iedzīvotāji domā par tiesu varas neatkarību – 64% aptaujāto uzskata, ka tiesas ir atkarīgas no reģionālajām varas institūcijām, bet 19% tam nepiekrīt.

Aptauja tika veikta šogad no 21. līdz 24.septembrim, aptaujājot 1600 respondentu.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu