"Naši" izsludina atlīdzību par "Pussy Riot" dalībnieču notveršanu • IR.lv

“Naši” izsludina atlīdzību par “Pussy Riot” dalībnieču notveršanu

27
Pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces tiesas zālē. Foto: AFP/LETA

Prokremliskā jaunatnes organizācija grib „novērst netaisnību” – vienas cietumā, citas brīvībā

Krievijas prokremliskās jaunatnes kustības “Naši” komisārs Konstantīns Goloskokovs izsludinājis atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert vēl brīvībā palikušās pankgrupas “Pussy Riot” sarīkotās “panklūgšanas” dalībnieces, trešdien vēsta ziņu aģentūra “Interfax”.

Atlīdzības sākotnējā summa ir 50 000 rubļu (875 lati), vienlaikus Goloskokovs paziņoja, ka internetā sākta līdzekļu vākšana ar mērķi palielināt “balvu fondu”, ziņo LETA.

“Galvenā netaisnība šo meiteņu lietā ir tā, ka vienas šī deģenerātu šova dalībnieces sēž, bet citas ir brīvībā. Mums šī netaisnība ir jānovērš un jāpalīdz tiesībsargājošajiem orgāniem atrast pārējās huligānes,” norādīja Goloskokovs.

Jau vēstīts, ka šā gada 21.februārī piecas “Pussy Riot” dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja “panku lūgšanu” “Dievmāte, padzen Putinu!”.

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

No Maskavas katedrālē, kā arī citā akcijā, kas tika sarīkota Jelohovas Dieva parādīšanās baznīcā, uzfilmētā videomateriāla un studijā ierakstīta skaņas celiņa tika radīts dziesmas “Dievmāte, padzen Putinu!” videoklips.

Maskavas tiesa augustā trim pankgrupas dalībniecēm – Nadeždai Tolokoņņikovai, Marijai Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai – piesprieda divu gadu cietumsodu, atzīstot apsūdzēto vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Vēl divas “Pussy Riot” dalībnieces, kuru vārdi publiski netiek atklāti, esot aizbēgušas no Krievijas.

Kā zināms, pankgrupas dalībnieces aizstāvēja un publiski savu atbalstu vārda un viedokļu brīvībai Maskavas tiesas laikā pauda daudzas pasaules popmūzikas zvaigznes, tai skaitā Madonna, kas aicināja meitenes atbrīvot no ieslodzījuma savā koncertā Krievijā.

 

Komentāri (27)

grislits 27.09.2012. 09.44

Cara Putina pionieri, Krievijas jaunā pavļiku morozovu paaudze.

+12
0
Atbildēt

1

    oktaavs > grislits 27.09.2012. 11.36

    Drīzāk gan “PutinJugend”, čekistēni vai hunveibini.
    Pionieri tādi nekaiīgi dārzeņi vien bija :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

ekmanis 27.09.2012. 10.00

Tomēr kaut kas ir pagalam satrunējis tajā Krievijā. Kurā pasaules valstī vēl nāvīgākie ienaidnieki ir 5 skuķi un šausmīgākā situācija, ka 2 no tiem nav noķerti.

+9
-1
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu