Programmēšanas tīģerēni • IR.lv

Programmēšanas tīģerēni

2
Trešklasnieki Uku un Rasmus.

Igaunijas lēmums jau no 1.klases bērniem mācīt programmēšanas pamatus ir kāri uzķerts pasaules medijos, bet paši igauņi par to ir pārsteigti – mēs tikai turpinām tehnoloģisko Tīģerlēcienu

Gustava Ādolfa ģimnāzija atrodas Tallinas vecpilsētā. Tā dibināta 1631.gadā. Tartu Universitāte ir tikai gadu vecāka. Lai tiktu mācīties šajā skolā, bērniem jāiztur konkurss – tiek pārbaudīta lasītprasme un aritmētika. Citiem vārdiem sakot, šī ir elitāra skola. Starp citu, šeit mācījušies puiši, kas uzprogrammēja Skype.

Datorstunda sākas 10 no rīta. Šie ir trešklasnieki, kopā 20 bērnu rātni sēž pie datoriem, uzlikuši austiņas. Skolotāja Kristi Sārpū ir sagatavojusi videopamācību, bērni to aizrautīgi skatās savos datoros un seko instrukcijām. Klase iegrimst darbā, tikai pa laikam kāds paceļ roku un lūdz skolotājai palīdzību.

Šajā stundā skolēniem datora ekrānā jāatdzīvina zīmēta figūriņa – jāliek tai kustēties pa kreisi, pa labi, uz priekšu un atpakaļ. Proti, bērniem ir jāuzprogrammē šo kustību komandas savos datoros. Katrs darbojas savā tempā, redzu, ka dažiem nav nepieciešamas visas nodarbības 45 minūtes un viņi tiek galā ātrāk. Šie trešklasnieki ir specializējušies matemātikā un mūzikā, viņi ir mācījušies programmēšanu jau no 1.klases.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu