Karalis ir kails • IR.lv

Karalis ir kails

102
Nils Ušakovs un viņa vietnieks Rīgas domē Andris Ameriks pašvaldības policijas izolatora apmeklējuma laikā. Foto: Kaspars Krafts, F64
Olafs Pulks

Šķiet, spožāko virtuālās dzīves piemēru visiem ir nodemonstrējis Ušakovs

Virtuālajā pasaulē viņš remontē skolas, būvē dzīvojamās mājas, asfaltē ceļus. Reālajā dzīvē to paveic par rīdzinieku, nodokļu maksātāju naudu (dažviet gan Ušakovu cildinošie plakāti ir dārgāki par skolu remontos ieguldīto naudu).

Virtuālajā pasaulē Ušakovs pensionārus vizina bez maksas sabiedriskajā transportā. Reālajā par to maksā katrs strādājošais rīdzinieks 200 latus gadā. Jau piemirsies, ka pirmais veikums Ušakova domē bija paaugstināt biļešu cenu. Vai pats kaut reizi ir nopircis biļeti transportā un zina cik tā maksā?

Virtuālajā pasaulē Ušakovs sludina, ka Rīgas budžets ir bez deficīta. Reālajā pasaulē deficīts ir 55 miljoni latu vai 12% no Rīgas pilsētas pašvaldības kopējā budžeta.

Virtuālajā pasaulē Ušakovs ir par vienu valsts valodu Latvijā (te gan viņa viedoklis ir mainīgs atšķirībā no pielietojamās valodas. Es minu latviešu valodas vidi). Reālajā pasaulē viņš parakstās un balso par krievu valodu, kā valsts valodu Latvijā.

Grūti atšķirt vienīgi to, kurā pasaulē ir Ušakova PR vēstījumi, kas izskan dažādās valodās.

Kas no tā visa sanāk? Diezgan daudzi ir ļāvušies tapt piemuļķoti. Ir uzķērušies uz āķa un arī realitātē tiešām domā, ka Ušakovs pa vakariem lokās kādā Rīgas skolā, krāsojot sienas vai lāpot cauro jumtu. Varbūt kāds arī iedomājas, ka par bezmaksas braukšanu maksā sarkankarogotais Saskaņas centrs. Diemžēl nē.

Visticamāk, tas nevienu īsti neinteresē, jo vieglāk ir noskatīties Ušakova rediģētās ziņas PBK TV vai arī kādu ‘’glancētu” gabaliņu latviski iznākošajā medijā, kas tapis ar RD sabiedrisko attiecību nodaļas rūpi un atbalstu. Virtuālā pasaule jau tieši neattiecas ne uz vienu no mums. Ja sabruks Rīgas budžets, kas nevarēs atmaksāt parādus un nepārtraukti paaugstināt dotācijas „Rīgas satiksmei” (tūlīt tā sasniegs 100 miljonus eiro), tad… Kas tad? Kad tas vēl būs? Un Ušakovs tad varbūt nemaz arī nebūs Rīgā (to, visticamāk, arī viņš izmanto).

Bet mēs? Tie, kuriem šī pilsēta un valsts ir dārga. Ko mēs? Atrotīsim piedurknes un maksāsim parādus, jo citādi nevarēs, jo mums šī valsts nav virtuāla, bet reāli dārga.

Aicinu attapties, saprast un pateikt – karalis ir kails!

To redz gan pēc mahinācijām „Rīgas namos”, gan aizturētajiem Dzīvokļu pārvaldē un vēl daudziem citiem gadījumiem. Tā ir sistēmiski radīta koruptīva vide. Tie nav atsevišķi gadījumi. Tādēļ jau galvenais bandas vadonis traucē izmeklēšanai un ziņo – ķeriet zagli! Arī par „leģendāro procentu” lielumu, šķiet, apvainojies. Vai par mazu tika minēti?

Nav būtiski. Svarīgi ir saprast, ko mēs gribam. Vai reālu Latviju un reālu tās galvaspilsētu, vai sašķeltu valsti un sašķeltu sabiedrību, kā to piedāvā Ušakovs un viņa Rīgas ceļš.

Autors ir Rīgas domes deputāts no partijas Vienotība

 

Komentāri (102)

Ilona Auziņa 21.09.2012. 12.21

Autors protams šeit piemin tikai mazu daļiņu no šī “plikā karaļa” varoņdarbiem. Bet ar to bezmaksas vizināšanu tiešām ir traģiska situācija, jo ja mainās Rīgas mēri un jaunais mērs to pārtrauc, tad tādam mēram ir uzreiz jābēg. Bet Ušakovs mierīgi pamet valsti un saņem uzslavas pāri robežai, savukārt SC reitingi atkal ir augstākie valstī. Tikai tos parādus būs spiesti samaksāt nodokļu maksātāji. Faktiski šo manipulāciju pēc būtības var pielīdzināt referendumam par pilsonību.

+24
-3
Atbildēt

0

mariam 21.09.2012. 11.07

Gaumīga bilde! Būtu gan vēl misters divdesmit iekšpus durvīm patrāpījies – būtu vēl jo jaudīgāk.

+21
-1
Atbildēt

2

    varbūt ka tā > mariam 21.09.2012. 15.23

    Nu izrādās, ka ministres informācijas tiešais avots ir bijis viņas partijas biedrs Loskutovs, kurš pirms Viņķeles publiskajiem paziņojumiem ministrei izklāstījis savu redzējumu uz notiekošo aģentūrā. To nenoliedz arī Loskutovs, apliecinot: „Man bija saruna par to, ka man kļuva zināms, ka atalgojuma fonds Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) ir nepietiekams, lai pilna gada laikā maksātu algas NVA strādājošiem. Es par to biju informējis.”
    Saruna no Loskutova puses ir bijusi pietiekami uzstājīga, un to nenoliedz arī pats deputāts: „Aģentūrā bija veikta pārbaude, kurā tika konstatēts, ka man nezināmu iemeslu dēļ bija kļūdaini ieplānots atalgojuma fonds, budžets nebija pieprasīts pietiekami, lai nodrošinātu tā līmeņa algas, ko nosaka normatīvie akti. Mana nostāja bija, ka ir jāizvērtē šī situācija un jāpanāk, ka darbinieki ir nodrošināti ar algu atbilstoši normatīvajiem aktiem.”
    Loskutovs pats labprātīgi neatklāj savus informācijas avotus, taču pēc skaidra jautājuma nenoliedz, ka saruna ar Viņķeli viņam notikusi pēc tam, kad ģimenē notikusi viena vai pat vairākas pārrunas par atalgojumu viņa dzīvesbiedrei Sandrai Šimkus. „No sievas uzzināju. Viņa ir Nodarbinātības valsts aģentūras darbiniece,” atzīst Loskutovs, piebilstot – kāds dzīvesbiedrei „bija amats tolaik, es precīzi neatceros, varu sajaukt”.
    Kā apliecina NVA, Sandra Šimkus NVA strādā jau kopš 2009. gada 1. decembra, kad konkursa kārtībā ar Paševicas lēmumu tika iecelta aģentūras Pakalpojumu departamenta Nodarbinātības pasākumu nodaļas vadītājas amatā. VID publiskā datu bāze rāda, ka pērn Šimkus atalgojums aģentūrā bijis 10 379 lati vai vidēji 865 lati mēnesī pirms nodokļu nomaksas.
    Šis atalgojums Loskutovu ģimenei ir šķitis nepietiekams, un uz šī pamata arī notikusi arī deputāta saruna ar ministri. Pašas Viņķeles komentāru Pietiek nav izdevies saņemt, taču Labklājības ministrijā tiek runāts, ka deputāts esot bijis ļoti uzstājīgs, aicinot „ieviest kārtību”, pretējā gadījumā pieminot pat budžeta balsojumu Saeimā.
    Iespējams, tieši ar Loskutova uzstājību skaidrojama Viņķeles straujā rīcība un pretrunīgie publiskie izteikumi. Sākotnēji Labklājības ministrija paziņoja par iztrūkumu aģentūrā, bet pēc tam izrādījās, ka nekāda iztrūkuma tomēr nav bijis un runa ir par aģentūras plānotu algu samazinājumu.
    Paševica ar valdības lēmumu tika atbrīvota no amata šā gada martā un pašlaik tiesājas, uzskatot šo lēmumu par nepamatotu un prettiesisku. Pēc viņas atbrīvošanas NVA finanšu trūkuma dēļ no darba atlaisti vairāki desmiti darbinieku.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Armands > mariam 26.10.2012. 13.51

    Ieteica man izmantot E-Finance.lv, bet varbūt labāki nosacījumi ir ĀTRAIS.LV ???

    0
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 21.09.2012. 11.34

karalis ir pliks , ar sirpi un aamuru kaklaa, taada ir sociķu viltiiba, puust miglu aciis un visi sit plaukstas…. vajag tos bleežus biežaak piemineet , iespeejams kaadam acis atveersies lai saskatiitu to plikumu

+21
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu