Sestdien autovadītājiem sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas • IR.lv

Sestdien autovadītājiem sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas

18
Kaķis pie auto izpūtēja. Foto: Edijs Pālens, LETA

“Dienā bez auto” Rīga aicina autovadītājus izvēlēties videi draudzīgākus pārvietošanās veidus

Uzrādot sava transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, akcijas “Diena bez auto” laikā sestdien, 22.septembrī, autovadītāji Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, informēja pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

“Dienas bez auto” laikā cilvēki tiek mudināti izvēlēties videi un veselībai labvēlīgākus pārvietošanās veidus un aicināti personīgās automašīnas vietā izmantot velosipēdu, sabiedrisko transportu, elektrotransportu un citus pārvietošanās līdzekļus, piemēram, kanāla kuģīti. Lai autovadītāju vidū popularizētu sabiedrisko transportu, personīgo automobiļu īpašniekiem tas sestdien būs pieejams bez maksas, vēsta LETA.

“Šoreiz ir tā veiksmīgi sakritis, ka “Diena bez auto” ir sestdienā. Tie, kam nav jāsteidzas uz darbu vai kādu tikšanos, var izmantot citus pārvietošanās veidus, tai skaitā sabiedrisko transportu. Kaut arī sabiedriskais transports nav bezizmešiem, apjoms uz vienu cilvēku ievērojami samazinās,” uzsvēra Bemhens.

Uzrādot sava transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, sestdien autovadītājs varēs autobusos, trolejbusos un tramvajos braukt bez maksas. Akcijas mērķis ir ieinteresēt un iepazīstināt ar sabiedrisko transportu cilvēkus, kas ikdienā to neizmanto un, iespējams, pat nezina, kur un par cik jāiegādājas biļete. “Rīgas satiksme” cer, ka akcija palīdzēs autovadītājiem pamanīt sabiedrisko transportu kā alternatīvu veidu, kā nokļūt iecerētajā galamērķī.

Rīgā šonedēļ notiek Eiropas mobilitātes nedēļa, kas tiek organizēta jau vienpadsmito gadu. Tās mērķis ir popularizēt dabai draudzīgu un veselīgu pārvietošanos, pievērst sabiedrības uzmanību transporta ietekmei uz cilvēka veselību un dzīves kvalitāti.

 

Komentāri (18)

buchamona 19.09.2012. 11.43

Ir pilsētas, gan esmu tikai redzējis ārpus LV, kur ļaudis ļoti daudz brauc ar velosipēdiem. Braukt ar velosipēdu šādās pilsētās ir dzīves veids, kuram pakārtoti luksofori (luksofors velosipēdam), visur paralēli ielai, autobānim utt ir iekārtoti velo celiņi utt. Šādi risināt problēmas, mēģinot ” pārsēdināt” pēc iespējas vairāk autobraucējus uz velosipēdiem, tas ir tas ceļš pareizajā virzienā, ja gribam sākt mēģināt veselīgāk dzīvot, bet ne kārtējā Rīgas Satiksmes rīkotā ” bezmaksas transporta” akcija :) Tas jau viss sāk palikt komiski :)

+12
0
Atbildēt

0

mary75 19.09.2012. 12.01

Populists cauri un cauri.
“Bezmaksas” nemēdz būt nekas, kāds par visu maksā, dabiski, ne jau Ušakovs, kas uz citu rēķina ceļ savu reitingu.
Un, spriežot pēc reitinga, ja tas atbilst patiesībai, tauta uz to arī uzķeras.

+8
0
Atbildēt

2

    astra_ozo > mary75 19.09.2012. 13.20

    spriežot pēc reitinga… tauta uz to arī uzķeras
    ———-
    Jāpasmaida… Kāda tauta – domājiet “rižāņinus”?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.09.2012. 13.54

    Nē, sanāk, ka ne tikai krievvalodīgie, ja tic 72% Ušakova reitingam.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 19.09.2012. 11.32

pielabinasanaas cempionats veletajiem un nodoklumaksatajiem ir sacies..visi grib puceet savu teelu uz visai sabiedribai piederoso resursu rekina..

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu