Atlaistā kritiskā žurnāliste pēc tikšanās ar Putinu dabū jaunu darbu • IR.lv

Atlaistā kritiskā žurnāliste pēc tikšanās ar Putinu dabū jaunu darbu

38
Maša Gesena. Foto: aftonbladet.se

Bijusī žurnāla „Vokrug sveta” galvenā redaktore kļūst par „Radio Brīvība” direktori

Populārzinātniskā žurnāla „Vokrug sveta” („Apkārt pasaulei”) galvenā redaktore Maša Gesena, kuru no darba atlaida tāpēc, ka viņa atteicās nosūtīt žurnālistu, lai aprakstītu Krievijas prezidenta Vladimira Putina lidojumu kopā ar dzērvēm, ceturtdien iecelta par „Radio Brīvība” direktori. Par to Gesena paziņojusi sociālajā tīklā „Facebook”, raksta portāls „Newsru.com”.

Gesenu uz tikšanos uzaicināja Putins, taču žurnāliste pēc šīs tikšanās atteicās atgriezties darbā „Vokrug sveta” redakcijā.

Gesena raksta, ka „Radio Brīvība” darbā viņu aicinājusi jau gada sākumā, bet tad viņa atteikusies. „Mani no „Vokrug sveta” atbrīvoja sestdien, 1.septembrī. Tad es par to paziņoju „Radio Brīvā Eiropa” vadībai un tādējādi visiem diezgan negaidīti, ieskaitot mani, kļuvu par vienu no direktora amata kandidātiem,” raksta Gesena, norādot, ka lēmums viņas kandidatūrai par labu pieņemts ceturtdien. Gesena arī raksta, ka visam, kas noticis starplaikā, neesot sakara ar „Radio Brīvība”.

Gesena ir pazīstama kā izteikti kritiskas Putina autobiogrāfijas “Cilvēks bez sejas” autore. Grāmata vēsta par Putina ceļu uz varas virsotni, sākot no bērnības. Grāmata publicēta vairākās valodās, un tajā pret Putinu vērstas vairākas apsūdzības. Tajā teikts, ka, strādājot Sanktpēterburgā, viņš deviņdesmitajos gados nozadzis miljoniem ASV dolāru un viņam lojālais drošības dienests ir iesaistīts dažādos noziegumos un teroraktos,, raksta LETA.

Krievijas prezidents Gesenu pēc atlaišanas no darba žurnālā “Vokrug Sveta” pats personiski uzaicinājis uz “ļoti dīvainu” tikšanos Kremlī. Viņasprāt, prezidents neesot neko zinājis par viņas pret Kremli vērstajiem uzskatiem un atklāti runājis par saviem publicitātes trikiem, kas saistīti ar dzīvniekiem.

Tikšanās laikā Putins esot ierosinājis atjaunot Gesenu amatā un atzinis, ka daudzas no viņa ekoloģiskās pašreklāmas akcijām ir inscenētas. “Jā, es zinu, ka sniega leopards vispirms tika notverts. (..) Attiecībā uz amforām (..), protams, tās vispirms [tur] tika noliktas!” esot atzinis Putins.

Pagājušajā gadā Putins piesaistīja mediju uzmanību, palaižot brīvībā sniega leopardu, kurš šīs akcijas dēļ ilgu laiku pavadīja iespundēts būrī. Putins arī izcēla no jūras dzelmes divas senas vāzes, ko valsts televīzija raksturoja kā negaidītu seno dārgumu atradumu.

“Es domāju, ka viņi pieņēma, ka tikšanās presē netiks atspoguļota, bet man neviens to neteica,” telekanālam “Dožģ” ceturtdien norādīja Gesena.

 

Komentāri (38)

daigaavotina 17.09.2012. 11.16

Diemžēl daudz kas pēc šīs ziņas paliek neskaidrs. Maz fona informācijas, izklāsts arī tāds saputrots un samocīts, īpaši beigās, it kā būtu neveikli tulkots no kādas citas valodas un pirms tam vēl izrauts no kopējā konteksta. No IR gaidīju pamatīgāku iedziļināšanos vai vismaz loģisku kārtību, bet izrādās, ka papildus informācija man jādodas meklēt citur.

0
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 14.09.2012. 15.01

Местные журналисты не умеют писать, поэтому Ир такой провинциальный.

Читаешь, и ничего не ясно.

В новости не хватает определения, что такое Радио Свобода и кому оно принадлежит.

Маша Гессен известная лесбиянка, феминистка и борец за права человека. Она наполовину американка, наполовину русская, у нее есть оба паспорта. А вообще она по происхождению русский еврей, а это значит русского и еврея, обоих, со знаком качества.

Свободно говорит не только по-русски, но и по-английски. В США она получила образование, закончила, по-моему, школу. Видел ее в американском ток-шоу.

0
0
Atbildēt

1

mary75 14.09.2012. 12.40

Pirmā dzirdēšana, ka viņa jau kļuva par direktori, pagaidām, cik zināms, tikai kandidāte, no kurienes tāda ziņa?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu