Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Pirmās skolas gaitas Ķīnas dienvidu pilsētā Šeņdžeņā sākuši Žianu ģimenes četrīši, un, lai skolotājiem un klasesbiedriem atvieglotu viņu atpazīšanu, vecāki puikām matos izdzinuši ciparus. Brāļu vārdi ir Junlons, Junksjao, Junhans un Junlins (tikai neprasiet, kurš ir kurš!).

Nedēļas notikumi pasaulē


Sīriju pametušo bēgļu skaits pārsniedzis 250 000,
otrdien pavēstīja ANO bēgļu aģentūra. Sīrijas konfliktā kopš 2011.gada marta dzīvību zaudējuši gandrīz  27 000 cilvēku, liecina Londonā bāzētās aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights dati. 

Ķīna nosūtījusi divus patruļkuģus uz salām Austrumķīnas jūrā, uz kurām pretendē arī Japāna. Tokijas un Pekinas starpā vairākkārt izraisījušās domstarpības par to, kurai no tām pieder neapdzīvotās, bet stratēģiski svarīgās salas Austrumķīnas jūrā starp Taivānu un Japānu. Japānas valdība pirmdien apstiprināja lēmumu par šo salu iegādi.

Pēc pagājušajā nedēļā aizvadītā ASV Demokrātu partijas nacionālā konventa ir pieaudzis pašreizējā Baltā nama saimnieka Baraka Obamas atbalsta reitings. Obamu pašlaik atbalsta 52%, bet viņa sāncensi Republikāņu partijas virzīto prezidenta amata pretendentu Mitu Romniju –  46% vēlētāju, liecina telekanāla CNN un pētījumu centra ORC aptauja. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu