Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās izstādi "Portucale" • IR.lv

Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās izstādi “Portucale”

31
Portugāļu fotogrāfa Žozē Baselara darbs no izstādes "Portucale"

“Portucale” ir starptautiska grupas izstāde, kurā piedalās arī latviešu fotogrāfi Diāna Tamane un Reinis Hofmanis

No 6. līdz 30. septembrim abos Latvijas Fotogrāfijas muzeja stāvos aplūkojama starptautiska grupas izstāde ar septiņu fotogrāfu darbiem no Latvijas, Igaunijas un Portugāles. Izstādē piedalās Filips Solovjovs (Igaunija), Diāna Tamane (Latvija), Reinis Hofmanis (Latvija) un atzīti foto pasniedzēji un fotogrāfi no Portugāles – Žozē Baselars (Jose Bacelar), Anžela Mendiša Fereira (Angela Mendes Ferreira), Ana Katarina Piņu (Ana Catarina Pinho) un Titu Morašs (Tito Mouraz).

Kas veido cilvēka individuālo uztveri pret vietu un telpu? Kā veidojas cilvēka attieksme pret konkrēto vietu? Kādas ir telpas un vietas savstarpējās attiecības? Vai telpa ir visaptverošs jēdziens, bet vieta ir konkrēta? Kā atmiņas un zināšanas ietekmē konkrētās vietas un telpas uztveri, attieksmi pret to? Izstāde “Portucale” iepazīstina ar jautājumiem, kas parādās mūsdienu mākslā, izmantojot portugāļu kultūras dažādas šķautnes. Darbos nozīmīgu vietu atvēlēta arī objektam kā simbolam, kas konstruē un iezīmē kādu konkrētu vietu.

Izstādes kuratore – Diāna Tamane.

Izstādes atklāšana ceturtdien, 6. septembrī. Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).

Tikšanās ar portugāļu fotogrāfi Anu Katarinu Piņu un viņas dibinātā fotoprojekta ARCHIVO prezentācija norisināsies piektdien, 7. septembrī plkst. 17. Latvijas Fotogrāfijas muzejā.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu