Infografika: Nodod lokšķēres - saudzē vidi! • IR.lv

Infografika: Nodod lokšķēres – saudzē vidi!

35

Latvijas iedzīvotāji ir kūtri nolietoto elektropreču atdošanā pārstrādei – no paredzētajiem četriem kilogramiem pārstrādei tiek nodoti tikai divi.

Septembrī sākta informatīva kampaņa, lai veicinātu nolietoto elektropreču atdošanu pārstrādei un mazinātu nolietoto preču „uzkrājumus”, kas kaitē gan videi, gan cilvēku veselībai.

Ieskaties infografikā un pārliecinies, ka arī lokšķēres, skuveklis, zibatmiņa vai citi „elektrosīkumi” ir nododami pārstrādei nevis izmetami atkritumos.

Septembrī visos “Maxima XX” un “XXX” veikalos izvietotas kastes mazās elektrotehnikas nodošanai, bet lielo elektrotehniku bez maksas aizvedīs, ja pieteiksieties pa tālruni 80000515.

Infografikas izveidotājs – a/s „Latvijas Zaļais elektrons”, kas īsteno informatīvo kampaņu visā Latvijā. Dati: SKDS pētījums, 2011. gads, http://www.recyclingforcharities.com, http://www.greenpeace.org, http://www.reciclemos.net, http://ewasteguide.info http://zerowasteamerica.org, http://unep.org/, http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_waste

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu