Meklējam Dimu! • IR.lv

Meklējam Dimu!

5
Policija lūdz atsaukties, ja kāds cietis no attēlā redzamās personas. Viņš nozadzis 21 velosipēdu,
Ieva Alberte

Iespējamais zaglis, kas aprīlī iekrita Velofendera lamatās, profesionāli izvairījies no soda. Policija savu bezspēcību nenoliedz

Divus gadus policija velozagļus ķēra ar «ēsmas» metodi jeb velosipēdā iebūvētu GPS. Veicās labi. Šāgada aprīlī žurnāls Ir kopā ar partneriem rosināja policiju sadarboties eksperimentā Velofenders, dažādās vietās Rīgā pieķēdējot piecus velosipēdus. Tajos bija paslēpti GPS, un zagšanas gadījumā ierīces sūtītie signāli parādījās interneta kartē, ļaujot sekot velosipēdam. Mērķis bija atgādināt, ka velosipēds katram pašam jāsargā, un parādīt veidu, kā savu ielu karali nodrošināt, lai zādzības gadījumā to vieglāk atrast. Un vēl – izdarīt labu darbu, palīdzot policijai noķert riteņu zagļus, jo zādzību skaits šāgada pirmajos mēnešos bija dubultojies.

Tikai pabraukājās
Pirmo un vienīgo Velofendera velosipēdu nozaga 20.aprīļa vakarā Āgenskalnā pie veikala Maxima. Policisti un Velofendera komanda pēc GPS koordinātām brauca zagli ķert. Izdevās. Iespējamais zaglis bija vārdā Pāvels, 33 gadus vecs, dzīvo Āgenskalnā, bezdarbnieks. Viņa mantās atrada izlietotas šļirces. Tiesāts divreiz: par zādzību nelielā apmērā un par narkotisko vielu glabāšanu. Policijā secināja, ka tāds ir tipisks velozaglis. Pāvels savu vainu noliedza. Esot ar draugiem dzēris alu, tad kaut kāds Dmitrijs jeb Dima iedevis pabraukāties ar velosipēdu. Veikala Gandrs cilvēki velti varēja stāstīt, ka velosipēds pieder viņiem un pie Maximas to pieslēguši viņi, Pāvels palika pie sava.

Pāvelu apcietināja. Tikai mēnesi iepriekš viņš bija atbrīvots no ieslodzījuma vietas, tāpēc viņu turēja aizdomās par atkārtotu zādzību, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Ja Pāvels iepriekš nebūtu sodīts, viņam draudētu maigāks sods: brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu