Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Borna mantojums
Kristīne Simsone

 

ooo Borna mantojums / The Bourne Legacy. Saturīga action filma ar komplicētu un niansētu sižetu, kas līdzīgi lentes režisora Tonija Gilroja spožajai debijas drāmai Maikls Kleitons prasmīgi un azartiski ataino varas absolūtu nerēķināšanos ar indivīdu. Salīdzinoši maz «superstārizētā» aktiera Džeremija Rennera sniegums CIP vajāta slepenā aģenta lomā ir pārliecinošs. Tiesa, atskaitot merkantilus iemeslus, nav īsti skaidrs, kāpēc autori ir uzskatījuši par vajadzīgu lenti taisīt kā desmit gadus vecās Borna filmu franšīzes turpinājumu, jo no Borna tajā nav ne miņas. Labāk filmu skatīties kā neatkarīgu kinodarbu un veiksmīgu sava žanra piemēru, pretējā gadījumā var piemeklēt sajūta, ka uz ekrāna redzamais ir tikai pašvaks uzlējums. No 31.augusta.

ooo Ļaunuma lāde / The Possession. Lūk, jauna variācija par eksorcisma tēmu ar gaužām pazīstamo sižetu par dēmona izdzīšanu no apsēsta bērna! Nebūt ne iesācējs šausmu kino žanrā dāņu režisors Ole Bornedāls (viņš arī nesliktās 1994.gada šausmenes Night Watch autors) šo mūžveco pastāstu ir nedaudz uzfrišinājis, iepinot jūdaisma tēmu un Pandoras lādes motīvus. Taču šīs detaļas nemazina sajūtu, ka kaut ko līdzīgu jau esam redzējuši, turklāt ne vienu reizi vien. Vārdu sakot, visai klasisks mošķu gabals mērenai spriedzei pusotras stundas garumā. Kino no 31.augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu