Bordāns ierosinās disciplinārlietu pret tiesnesi Strazdu • IR.lv

Bordāns ierosinās disciplinārlietu pret tiesnesi Strazdu

37
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens, LETA

Strazds sev izvirzītos pārmetumus uzskata par nepamatotiem

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) pēc Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja Ziedoņa Strazda paskaidrojumu saņemšanas ir nolēmis ierosināt disciplinārlietu, LETA informēja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone.

Tiesnesis Strazds pirmdien tieslietu ministram iesniedzis prasīto paskaidrojumu par kriminālprocesu par fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitītās naudas izmantošanu. Jautāta, kādus paskaidrojumus par savu darbību tiesnesis Strazds Tieslietu ministrijai (TM) ir iesniedzis, Ādamsone apliecināja, ka Strazds sev izvirzītos pārmetumus uzskata par nepamatotiem un sīkākus paskaidrojumus vairs nesniedza.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 7.augustā aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar fiktīvu tiesu darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu aizturēja tiesnesi Strazdu.

Kriminālprocess kopumā sākts pret diviem tiesnešiem. Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka tiesā daudzu gadu garumā fiktīvi nodarbinātas vairākas personas, kuras faktiski tiesā nav strādājušas un kurām aprēķināto atalgojumu, iespējams, piesavinājies tiesas priekšsēdētājs.

Otra tiesu sistēmas amatpersona, kas iesaistīta KNAB sāktajā kriminālprocesā, ir Rīgas apgabaltiesas (RAT) Civillietu tiesas kolēģijas tiesnese Skaidrīte Buivide. Buividei ir piemērots drošības līdzeklis, un tas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Buivide pēc liecību sniegšanas KNAB ir saslimusi, un viņai izsniegta darba nespējas lapa.

17.augustā tiesnesis Strazds lūdza sevi atstādināt no tiesneša amata veselības problēmu dēļ.

 

Komentāri (37)

mary75 21.08.2012. 11.29

Normāli cilvēki iet uz V vai RP.
Un NA man ir objekts, kuru komentējot es atpūšos, apmēram, kā skatoties kādu humora raidījumu, nopietni viņus uzņemt nespēju.

+9
-3
Atbildēt

0

mary75 21.08.2012. 12.19

Nealkstu vienā partijā asr tevi un Dzintaru.
Man ar tevi un NA ir tāpat, kā Brodskim ar padomju varu – nesaskaņas estētiskā plāksnē.

+6
-3
Atbildēt

0

ievuliitis 21.08.2012. 09.51

Tur arī NA virzītais ministrs vainojams? Viņš iecēla tos tiesnešus, pie viena arī liecības, acīmredzot, viltot palīdzēja, ko?:D
Vai ministram ir tiesības iejaukties tiesas lēmuma taisīšanas procesā?
Nulle, mēs sen jau nedzīvojam PSRS, kur ne tikai ministrs, bet jebkurš ar varu apveltītais, regulāri ietekmēja tiesu lēmumus – tā saucāmās “telefona tiesības”. Un pat ne Krievijā, kur šī norma darbojās vēl joprojām. Tiesu neatkarība bija viens no pirmajiem neatkarību atguvušās valsts sasniegumiem, par ko cīnījās sabiedrība Atmodas laikā.

+7
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu