Tiesneses Buivides slimības dēļ atcelta tiesas sēde starp AKKA/LAA un "Viasat" • IR.lv

Tiesneses Buivides slimības dēļ atcelta tiesas sēde starp AKKA/LAA un “Viasat”

8
Aklā Temīda. Foto: Edijs Pālens, LETA

Slimības lapas izmanto arī citas amatpersonas, kas iekūlušās nepatikšanās

Otrdien Rīgas apgabaltiesā bija jāskata Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) prasība pret a/s “Viasat” Latvia, taču tiesas sēde uz nekonkrētu laiku atcelta tiesneses Skaidrītes Buivides slimības dēļ, vēsta LETA. Slimību kā ieganstu neatrasties darbā izmanto arī citas pārkāpumos aizdomās turētas amatpersonas.

Kā rakstīts, tiesneses Buivides vārds pagājušās nedēļas beigās izskanēja saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto izmeklēšanu Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja Ziedoņa Strazda dienesta pārkāpuma lietā. “Latvijas Avīze” otrdien vēsta, ka Buividei sirdslēkme sākusies KNAB pratināšanas laikā.

Arī dienesta parkāpumā aizdomās turamais tiesnesis Strazds esot saņēmis darba nespējas lapu. Tiesnešu Strazda un Buivides, pret kuriem sākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, lietas Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā un Rīgas apgabaltiesā patlaban ir noņemtas no izskatīšanas, jo abiem tiesnešiem ir piešķirta darba nespējas lapa, ziņo LETA.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja Strazda palīdze Ieva Sala informēja – kamēr tiesnesis ir slims, viņa lietu izskatīšanai citi tiesneši netiks nozīmēti, un lietas tikmēr tiks noņemtas no izskatīšanas. Tomēr pēc tiesneša atgriešanās darbā viņš varēs turpināt lietu izskatīšanu ierastajā kārtībā.

Tāpat jau trīs mēnešus slimības lapu izmanto bijusī Valsts prezidenta padomniece Elīna Egle, kura ilgstoši ārstējot muguras vainas. “Latvijas Avīze” raksta, ka Egle ārstējoties Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, un šonedēļ viņa no sava ārstējošā ārsta saņemšot atbildes, vai slimības lapa tiks pagarināta vai to noslēgs.

Jāatgādina, ka par Egles slimības pamatotību šaubas radās tad, kad jūnija sākumā tika paziņots, ka Valsts prezidents Eglei uzteica darbu uz abpusējas vienošanās pamata, bet viņa tajā pašā dienā iesniedza slimības lapu ar atpakaļejošu datumu.

 

Komentāri (8)

kkristaps 14.08.2012. 12.44

Tā kā šie vājinieki saņem naudu no valsts budžeta, varbūt būtu vērts iztērēt zināmu summu no tā paša budžeta un pieaicināt neatkarīgus ĀRVALSTU ekspertus, kas pārbaudītu diagnozes pamatotību, pēc tam šo naudu piedzenot no “slimniekiem”? Nezin kāpēc šķiet, ka pēc pāris šāda veida pasākumiem saslimstība blēžu vidū ievērojami samazinātos.

+7
0
Atbildēt

0

Edmunds Zālīte 14.08.2012. 12.58

jā, tas ka šādas metodes izmanto pat tiesneši ir tik pretīgi…
steidzami kas jādara ar tām ‘slimības lapām’ un pašiem ‘slimniekiem’!!!

+3
0
Atbildēt

0

dzintarz 14.08.2012. 13.49

Nekaunības un tiesiskā nihilisma ziņā Latvijas tiesu sistēma ne par matu neatpaliek no mīļotās Krievzemes tiesu sistēmas..

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu