Radevičai līdz bronzai pietrūkst viens centimetrs • IR.lv

Radevičai līdz bronzai pietrūkst viens centimetrs

14
Ineta Radeviča lēcienā. Foto: AFP/LETA

Radeviča savu labāko rezultātu uzrādīja jau pirmajā mēģinājumā

Latvijas sportistei Inetai Radevičai trešdien tikai viens centimetrs pietrūka līdz bronzas medaļai Londonas olimpisko spēļu tāllēkšanas finālsacensībās.

Latvijas rekorda īpašniece Radeviča finālā savu labāko rezultātu uzrādīja jau pirmajā mēģinājumā, kad aizlēca 6,88 metru tālumā un sasniedza savu sezonas personīgo rekordu, ziņo LETA.

Otrajā un trešajā mēģinājumā Radeviča aizlēca attiecīgi 6,77 un 6,74 metrus tālu, bet nākamie divi mēģinājumi viņai netika ieskaitīti. Savukārt pēdējā, sestajā, mēģinājumā Latvijas sportiste uzrādīja rezultātu 6,79 metri.

Trešo vietu izcīnījušā amerikāniete Dženeja Deloača latvieti apsteidza tikai par vienu centimetru, sasniedzot rezultātu 6,89 metri. ASV sportiste Radevičas rezultātu uzlaboja piektajā mēģinājumā.

Tikmēr par olimpisko čempioni kļuva cita ASV tāllēcēja Britnija Rīze, kura savu labāko rezultātu sasniedza otrajā mēģinājumā, kad aizlēca 7,12 metrus tālu.

Sudraba medaļu izcīnīja krieviete Jeļena Sokolova, kura savā labākajā mēģinājumā spēja aizlēkt 7,07 metru tālumā, kas bija jauns sportistes personiskais rekords.

Kā ziņots, Radeviča kvalifikācijas sacensībās otrdien savu labāko rezultātu uzrādīja pēdējā, trešajā, mēģinājumā, kad aizlēca 6,68 metru tālumā. Pirmajos divos mēģinājumos Latvijas sportiste aizlēca attiecīgi 6,58 un 6,59 metrus tālu.

Tikai divus centimetrus atpaliekot no kvalifikācijas normatīva, Radeviča finālam kvalificējās ar piekto labāko rezultātu.

Tikmēr finālam nespēja kvalificēties otra Latvijas pārstāve šajā disciplīnā Lauma Grīva, kura ar 6,10 metrus tālu lēcienu ierindojās pēdējā, 28.pozīcijā, no tām sportistēm, kuras tika pie ieskaitīta rezultāta.

2010.gada Eiropas čempione un pagājušā gada pasaules čempionāta bronzas medaļas īpašniece Radeviča 2004.gadā Atēnās ieņēma 13.vietu tāllēkšanā un 20.pozīciju trīssoļlēkšanā, bet pirms četriem gadiem Pekinā pašlaik 31 gadu vecā sportiste nestartēja, jo bija sava dēla gaidībās.

Radevičai piederošais Latvijas rekords ir 6,92 metri.

Savukārt 27 gadus vecajai Grīvai šī bija olimpiskā debija.

 

Komentāri (14)

disassociative 09.08.2012. 08.31

Visi mūsu olimpieši ir malači jau ar to vien, ka ar savu entuziasmu ir tik tālu tikuši. Pēc olimpiskajām spēlēm mediji varētu uztaisīt beidzot nopietnu pētījumu par to, ko un cik iegulda šie cilvēki paši, lai varētu pārstāvēt valsti šāda mēroga sacensībās. Baidos, ka šī pētījuma rezultāti valstij godu nedarīs. Lūk, bērnu sportā, lielajā sportā, mākslā, kultūrā ir jāiegulda miljoni, ne eksprezidentu ekstrās vai apzeltītos tiltos. Mūsu valstī, diemžēl, ir citas prioritātes.

+6
-2
Atbildēt

2

    liepinsoskars > disassociative 10.08.2012. 09.44

    Pilnībā piekrītu, ka mūsu olimpieši ir tiešām malači! Arī ideja par pētījumu ļoti laba. Īpaši interesanti būtu redzēt, cik, salīdzinot ar citām valstīm, uz vienu sportistu, ir ieguldīts. Vakardien bija interesanti skatīties, cik daudz sporta funkcionāru atradās tribīnēs Pļaviņa/ Šmēdiņa bronzas spēlē. Droši vien, ka Latvijas izlases dalībniekiem būtu daudz patīkamāk, ja tāpat, ar visu premjeru priekšgalā, spietotu tad, kad jānoskaidro sportistu vajadzības.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > disassociative 09.08.2012. 10.50

    Lūk, bērnu sportā, lielajā sportā, mākslā, kultūrā ir jāiegulda miljoni, ne eksprezidentu ekstrās vai apzeltītos tiltos.

    _______________________

    Piekrītu, ka prezidentiem pietiktu ar pensiju pusprezidenta algas apmērā un nekādas ekstras vairāk nevajadzētu.
    par infrastruktūru – tā ir vajadzīga un miljoni tur ir jāgulda, bet samērīgi ar valsts ekonomiskajām spējām un izskaužot korupciju, lai tilti nekļūst par zelta tiltiem.
    No zelta pagaidu būvēm un zelta soliņiem gan varētu atturēties.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 09.08.2012. 13.46

Nebēdā, Inteta! Viss ir lieliski! Malacis, lai Tev laime un saticība ģimenē!

+1
0
Atbildēt

0

grislits 09.08.2012. 10.47

Tas viens centimetrs gan skāde. Bet nostartēja jau labi :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu