LOK glabāšanā saņem Pļaviņa nesto Latvijas karogu Londonas spēlēs • IR.lv

LOK glabāšanā saņem Pļaviņa nesto Latvijas karogu Londonas spēlēs

22
Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš ar Latvijas valsts karogu. Foto: Lita Krone, LETA

Karogu LOK dāvā Lielbritānijas pilsonis Džozefs Makviljams

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijā piektdien no Lielbritānijas pilsoņa Džozefa Makviljama glabāšanā saņēma iepriekš izsolīto Latvijas karogu, kuru Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Makviljams karogu iegādājās izsolē un teica, ka nevēlējies pieļaut tā nonākšanu kolekcionāru vai spekulantu rokās. Turklāt viņš redzējis, ka izsolē piedalās arī LOK, taču, cenai pārsniedzot 1000 mārciņu, Olimpiskā komiteja no izsoles izstājās, informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

“Lūdzu uztvert šo žestu kā mīlestības un cieņas apliecinājumu Latvijai,” latviski sacīja Makviljams.

Izsolē nopirkto karogu LOK Ģenerālās asamblejas sesijas norises telpā ienesa Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un pateicās Makviljamam par īsta vīra cienīgu rīcību, nododot delegācijas karogu LOK.

Šā gada augustā interneta izsolē par 1550 sterliņu mārciņām tika pārdots Latvijas karogs, ko Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Londonas Olimpiskās spēles ilga no 27.jūlija līdz 12.augustam. Latvija tika pie divām medaļām – Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzu pludmales volejbolā, bet zelta godalgu otrajā Olimpiādē pēc kārtas ieguva BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs.

 

Komentāri (22)

janazakovica 21.09.2012. 15.22

algu lok vadiba vareja sev noteikt 3 tukst ls apmeraa..bet karodzinu virs 1000 marc.-860 ls bija gruti..totala liekuliba.

+2
0
Atbildēt

0

Aga, Čirka 21.09.2012. 17.40

 
Labais vīrs Džozefs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu