Atliktais finišs • IR.lv

Atliktais finišs

6
Līdz šim uzstādītie stacionārie radari
Inta Lase

Līgumā par fotoradaru uzstādīšanu iekļauta virkne Vitronic Baltica intereses aizstāvošu punktu, kas valstij neļauj nedz ātri atbrīvoties no saistību nepildītāja, nedz piespiest uzņēmumu uzstādīt trūkstošos radarus

Teju astoņus mēnešus ilgusī stīvēšanās par radaru uzstādīšanu nākamnedēļ sasniegs finiša taisni. Visticamāk, līgums, kas paredz 160 stacionāro un 30 pārvietojamo radaru uzstādīšanu, tiks lauzts jau tūlīt pēc 22.augusta. Arī radaru uzstādītāja Vitronic Baltica nupat sāktais tiesiskās aizsardzības process nebūs pietiekams arguments kārtējam «papildlaikam». Tajā pašā laikā skaidrs – līdz ar līguma laušanu valsti gaida piņķerīgs tiesas process, kurā privātais partneris var prasīt valstij atmaksāt radaru uzstādīšanā ieguldītās summas. Savukārt Valsts policijai (VP) nāksies pārgrupēt patruļdienestu, ātruma kontrolē atkal sūtot policistus koši zaļajās vestēs.

Radars – kases aparāts
Radaru uzstādīšanas konfidenciālo līgumu pērn 20.jūnijā parakstīja toreizējais VP priekšnieks Artis Velšs. Līgums paredz, ka jau līdz 20.novembrim Vitronic Baltica uzstāda 160 stacionāros un 30 pārvietojamos radarus, projektā ieguldot 11,25 miljonus latu, bet pretī saņemot 35% no iekasētajām sodanaudām. Ja radari laikus neparādās uz ceļiem, firmai ik dienu jāmaksā 112,54 lati. 

Pašlaik radaru bilance ir šāda – 30 pārvietojamie radari šiverē pa Latvijas šosejām un Rīgas ielām, bet no stacionārajiem uzstādīti tikai 27, galvenokārt Rīgā un tās tuvumā, bet, piemēram, Latgalē, kur avāriju uz galvenajiem ceļiem bijis ne mazums, nav neviena radara. Bez radariem palikuši arī Dienvidvid-zemes un Kurzemes galvenie autoceļi, tā atspēkojot policijas iepriekš teikto, ka radari vispirms tiks uzstādīti vietās, kur pārsniegta ātruma dēļ notikušas smagas avārijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu