Zatleram par pusmiljonu pirks jau īrēto dzīvokli • IR.lv

Zatleram par pusmiljonu pirks jau īrēto dzīvokli

43
Valdis Zatlers. Foto: Kaspars Krafts, F64

No uzņēmējas Pulkinenas īrētajā dzīvoklī mitinājās Zatlera dēls

Eksprezidentam Valdim Zatleram par gandrīz pusmiljonu latu tiks iegādāts jau patlaban viņa vajadzībām īrētais dzīvoklis Rīgas centrā, informē Latvijas radio.

Pēc prezidentūras Valsts kanceleja šo dzīvokli noīrēja no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas namā Elizabetes ielā 17. Pulkinenas dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Valsts prezidenta kanceleja sedz arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas.

Eksprezidenta pagaidu dzīvokļa īres līgums ir spēkā līdz 2013.gada janvārim.

“Valsts prezidenta kanceleja rīkoja konkursu, pieteicāmies un uzvarējām – tas ir tas pats dzīvoklis, kuru Zatlera vajadzībām patlaban izīrēju. Uzvarētāju noskaidroja konkursa komisija desmit cilvēku sastāvā. Summu, par kādu dzīvoklis tiks pirkts, es neesmu tiesīga atklāt,” aģentūrai LETA sacīja Pulkinena.

Savukārt LTV raidījums „de facto” ziņoja, ka bijušais Valsts prezidents un pašreizējais Saeimas deputāts Zatlers (RP) ikdienā nemaz neizmanto dzīvokli, kura īrēšanai valsts katru mēnesi tērē 1200 latu. Valsts apmaksāto dzīvokli viņš nodevis lietošanai savam dēlam Kārlim, kurš tur uzturas ikdienā. To raidījumam apstiprināja arī pats Zatlers.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta kanceleja bija izsludinājusi iepirkuma konkursu eksprezidenta Valda Zatlera dzīvokļa iegādei. Piedāvājumus varēja iesniegt līdz 4.jūnijam.

Prezidenta kancelejas izsludinātajā iepirkuma konkursā eksprezidenta dzīvokļa iegādei 4.jūnijā bija pieteikušies deviņi pretendenti. Tolaik kanceleja solīja, ka konkursa uzvarētājs tiks paziņots mēneša laikā. Kanceleja neatklāja ne pretendentu vārdus, ne cenu amplitūdu, par kādu pretendenti vēlētos pārdot dzīvokli bijušās valsts pirmās personas vajadzībām.

Nekustamo īpašumu iegādāsies VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ).

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) ir saņēmusi vēstuli no Valsts prezidenta kancelejas ar informāciju, ka ar Valsts prezidenta kancelejas vadītāja rīkojumu izveidotā komisija, ievērojot konkursa nolikuma noteikumus, ir pieņēmusi lēmumu par dzīvokļa iegādi. Izvēlētā dzīvokļa iegādi veiks VNĪ, iegādes termiņš ir līdz gada beigām, sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Zatleram piedāvāts dzīvoklis arī nepilna miljona latu vērtībā

Atbildīgā komisija cita starpā bija saņēmusi piedāvājumu eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām iegādāties dzīvokli nepilna miljona latu vērtībā, vēsta LETA.

Kā ziņots, dzīvoklis pašreizējam Reformu partijas Saeimas frakcijas vadītājam tiks pirkts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas par 484 934 latiem.

Zatlera vajadzībām tika piedāvāts arī iegādāties 950 788 latus vērtu 311 kvadrātmetrus lielu dzīvokli Elizabetes ielā, liecina Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses sekretāres Līgas Krapānes sniegtā informācija.

Atbildīgā komisija vērtēja arī divus dzīvokļu piedāvājumus Kalpaka bulvārī – 190 kvadrātmetrus liela dzīvokļa iegādi 600 897 latu vērtībā un 193,2 kvadrātmetru liela dzīvokļa pirkšanu par 610 385 latiem.

Pieteikumu iesniedzēji eksprezidenta vajadzībām piedāvājuši arī vairākus dzīvokļus, kuri bija lētāki par komisijas izvēlēto piedāvājumu. Runa ir par dzīvokļiem Bruņinieku ielā 194,1 kvadrātmetra platībā par 680 000 eiro (477 904 latiem), Vāgnera ielā 170,6 kvadrātmetru platībā par 636 500 eiro (447 332 latiem) un 213,3 kvadrātmetrus lielu dzīvokli Antonijas ielā 421 682 latu vērtībā.

Tāpat komisija vērtēja dzīvokļa piedāvājumu Blaumaņa ielā 274,5 kvadrātmetru platībā par 550 000 eiro (386 540 latiem) un Antonijas ielā 172,6 kvadrātmetru platībā 316 262 latu vērtībā.

 

 

Komentāri (43)

peerku 01.08.2012. 18.10

Par kādu summu bija plānots atrast dzīvokli? Tak ne jau par pusmiljonu. Vai nav neviena atbildīga politiķa, kas varētu sho vājprātu apturēt?!

+17
-3
Atbildēt

0

Una Grinberga 01.08.2012. 19.43

Nu, varēja takš Zatlers saņemties un beigt liet publiski samazgas pašam uz sevi… ja Lilita negrib dzīvot pieticīgāk, tad Zatleram jāiet prom no politikas… lai dubļi nenāktu arī pār citiem normāliem cilvēkiem!

+14
-1
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 02.08.2012. 02.38

Protams, bijušiem prezidentiem pēc pilnvarām nevajadzētu gluži patversmē dzīvot un zupas virtuves rindā nīkt. Tā arī nekad nav bijis.Par dzīvokļiem ,kādi nu kuram bijuši pirms nezinu, bet no pavārtes neviens politikā arī gluži neiesoļoja. Tad par ko stāsts? Drīzāk par robežšķirtni,uztveri, attieksmi, vai kalpot Latvijai ir Gods un Vērtība , vai tikai personīgās karjeras un labklājības trepes dēlītis. Tie kuri jau iešņaukuši gana,kā Bērziņš, var no dažām ekstrām vēlīgi atteikties, bet tas vairāk atgādina lāga barona pēcpusdienas atraugu..
Manuprāt,katrs eksprezidents ir pelnījis vienu kārtīgu mūža pensiju naudas izteiksmē, un āmen! Bez provinciāliem gājieniem ar limuzīniem,dzīvokļiem,utt.Viņiem visiem ir laba izglītība,zināšanas, pazīšanās, lai godam turpinātu savu dzīvi.

+14
-1
Atbildēt

2

    Sanšains > www.vecamate.lv 02.08.2012. 11.29

    Karamba :

    Manuprāt,katrs eksprezidents ir pelnījis vienu kārtīgu mūža pensiju naudas izteiksmē, un āmen!
    =============================
    Manuprāt, pat tas ir krietni par daudz. Vienkārši salīdzināsim – vai krietni un ilgi pastrādājušajam Valdim Dombrovskim (par kuru neesmu balsojis) arī ir paredzēta KĀRTĪGA MŪŽA PENSIJA?

    Ja prezidents nav pensijas vecumā, tad viņam pēc pilnvaru termiņa beigām jāpiešķir nauda, lai viņš atkal var adaptēties darba tirgū, tāpat kā deputātiem, kurus ievēl uz līdzīgu termiņu. Ja prezidentu ievēl uz 2 termiņiem, tad valsts uzturētais adaptēšanās laika posms varētu būt garāks.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > www.vecamate.lv 02.08.2012. 09.21

    Jā, bet tas ir katra cilvēka inteliģences jautājums grābt sev vai negrābt un pietikt ar to, kas jau ir. Te nu ir tā pārbaude ar varu un naudu! Kurš no šiem pēcpadomju prezidentiem to ir izturējis? Izskatās, ka neviens un neviena!

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu