Uz leju • IR.lv

Uz leju

6
Edgars Kots par savu sasniegumu LTV ģenerāldirektora amatā uzskata to, ka «LTV šodien vēl arvien ir»
Anita Brauna

Kamēr Latvijas televīzija turpina zaudēt skatītājus un ietekmi, vadība žēlojas par naudas trūkumu, taču drosmīgākie darbinieki atzīst – sabiedriskajai televīzijai trūkst īsta līdera. Kāpēc sliktie rezultāti nav iemesls Edgara Kota nomaiņai, un kad uzlabojumu LTV saturā var gaidīt skatītāji?

Kāpēc man jāmaksā par sliktu izklaidi? Mana saruna par Latvijas sabiedrisko televīziju ar kādu izglītotu un labā amatā strādājošu jaunu cilvēku iegūst negaidītu pavērsienu. Kamēr LTV arvien raksta budžeta pieprasījumus, lai saņemtu no valsts vairāk un vairāk naudas, nodokļu maksātājs nesaprot, kāpēc tai dod tos pašus septiņus miljonus latu. Un sabiedrisko televīziju neskatās.

Tas ir tikai viens cilvēks, tomēr spilgti raksturo kopainu. LTV auditorijas līkne pārliecinoši gāžas uz leju – astoņos gados abu kanālu skatītāju daļa sarukusi no 18,7% līdz 12,9%, spējot noturēt vairs tikai gados vecāko skatītāju vērā ņemamu daļu.

«Saturs atbilst resursu pieejamībai,» LTV šefs Edgars Kots atbild tiem, kuri uzskata, ka sabiedriskajā televīzijā nav ko skatīties. Tomēr aina ir sarežģītāka. Sarunas ar LTV raidījumu veidotājiem rada iespaidu, ka sabiedrisko pasūtījumu pašlaik īsteno depresīvs, demotivēts un daudzos gadījumos arī vājš kolektīvs, kurš bez radikālām pārmaiņām diez vai spēs piedāvāt ko labāku, pat ja naudas būtu daudz. «Agrāk radošu garu varēja just pat televīzijas kafejnīcā, gaisā virmoja idejas. Tagad tur var satikt tikai grāmatvedību un administrāciju,» simbolisku LTV pašreizējā stāvokļa vērtējumu  sniedz Panorāmas ilggadējā producente Dagnija Neimane.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu