Spoken word vakars Totaldobže Mākslas centrā • IR.lv

Spoken word vakars Totaldobže Mākslas centrā

21
Madara Grundmane lasa savus darbus Dzejas slamā

Dzeju un prozu lasīs Madara Grundmane, mūziku radīs “Cat from Japan”, tango dejos Ginta Opmane un viņas partneris

Ceturtdien 2. augustā plkst.20 Totaldobže Mākslas centrā bijušajā rūpnīcas VEF teritorijā notiks “Spoken word” vakars ar dzeju, mūziku un tango nuevo.

“Spoken word” vakaros Totaldobže Mākslas centrs aicina lasīt savu dzeju tos dzejniekus, kuri iepriekš piedalījušies Dzejas slamos vai ir saistīti ar kādu no jaunajām dzejas formām. Mākslas centrs vēlas regulāri informēt par to, cik dažādas ir dzejas formas. Pasākumos piedalās arī dažādu mūsdienu mūzikas un dejas novirzienu pārstāvji un notiek dažādu mākslas disciplīnu, uz vietas improvizēta, sadarbība.

Ceturtdienas pasākumā piedalīsies Madara Grundmane, projekts “Cat from Japan” un tango nuevo dejotāja Ginta Opmane kopā ar partneri Jurgenu Šindleru (Juergen Shindler).

Madara Grundmane veiksmīgi debitēja pēdējā Dzejas slamā lasot gan savu dzeju, gan prozu, ko sarakstījusi ceļojumos.

Savukārt “Cat from Japan” ir viena mūziķa projekts, kurš par sevi raksta: “Dziesmas veidoju, izmantojot tikai balss un elektriskās ģitāras skaņas, tās ierakstot (ielūpojot) takti pa taktij lūpmašīnā un uzaudzējot daudzveidīgu skaņdarbu visdažādākajās garastāvokļa krāsās. Rezultāts izklausās dīvains, neparasts, postrokāls, psihodēlisks un aizrauj klausītāju dziļi dziļi pārdomu labirintos.” Ar Cat from Japan mūziku var iepazīties  http://ourfire.org/?p=234

Trešo pasākuma dimensiju – kustību, radīs viena no retajām latviešu tango nuevo dejotājām Ginta Opmane kopā ar savu deju partneri. Tango nuevo ir viena no klasiskā Argentīnas tango transformācijām, kas saistīta ar centieniem šo pasaulē tik populāro deju pielāgot cilvēku gaumei, uzvedībai, dzīves uztverei un starpcilvēku attiecībām, kas nemitīgi mainās un nav vairs tādas kā bija tango rašanās laikā. Citiem vārdiem sakot šis ir “laikmetīgs” Argentīnas tango.

Pasākums notiks Totaldobže Mākslas centrā uz jaunās terases, kura būs atvērta līdz pēdējam tango dejotājam. Vairāk informācijas mākslas centra mājas lapā

Ieejas maksa Ls 2 vai 5 dobžiki.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu