Sudraba FM atalgojuma sistēmu vērtē kā negodīgu • IR.lv

Sudraba FM atalgojuma sistēmu vērtē kā negodīgu

13
Valsts kontroliere Inguna Sudraba. Foto: Kaspars Krafts, F64

Valsts kontroliere kritizē valsts budžeta plānošanas kvalitāti

Valsts kontroliere Inguna Sudraba ir sašutusi par Finanšu ministrijas (FM) atalgojuma sistēmas negodīgumu un reakcijas trūkumu uz Valsts kontroles (VK) norādītajām nepilnībām. FM izstrādā sava budžeta priekšlikumu, pati pārkāpjot noteiktos principus, turklāt citas valsts institūcijas to nevar pārbaudīt, tā amatpersona secināja šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes”.

Kā uzsvēra Sudraba, nepieļaujami, ka šādi rīkojas institūcija, kura pati ir atbildīga par godprātīgu budžeta plānošanu un bāzes izdevumu pamatotu veidošanu. Portāls tvnet.lv atreferē viņas vērtējumu, ka FM nepamatoti palielinājusi atalgojuma fondu – jau bāzes budžetā palielināti izdevumi atlīdzībai par gandrīz 500 000 latu, lai gan budžeta bāzes veidošanas nosacījumi to neparedz.

Turklāt FM ierēdņu atalgojuma sistēma ir nepārskatāma, jo būtisku atalgojuma daļu veido dažādas piemaksas, nevis amatalga. Sudraba pauda neapmierinātību arī ar to, ka nav sekojusi reakcija uz VK konstatētajām problēmām FM. «Žēl, ka ētikas vērtības ir tādas, ka neviens nenosoda šādu soli,» sacīja valsts kontroliere.

Komentējot šī gada valsts budžeta grozījumu projektu, Sudraba negatīvi novērtēja sākotnējo budžeta plānošanas kvalitāti. Kā zināms, savulaik finansiste bija viena no galvenajām budžeta plānotājām FM, bet atstāja to pēc domstarpībām ar Einaru Repši kā ‘’Jaunā laika’’ finanšu ministru, nepiekrītot viņa pieejai valsts budžeta veidošanā.

Portāls Delfi vēsta par Sudrabas pausto, ka viņa gada beigās sāks nopietni domāt par turpmāko darbību un neizslēdz iespēju iesaistīties politikā, jo vēlas “uz pozitīvo pusi izmainīt apkārtējo vidi un valsti, kurā dzīvojam”.

Sudrabas otrais pilnvaru termiņš beigsies šī gada decembrī. Atbildot uz tradicionālo jautājumu par saviem nākotnes plāniem, Sudraba uzvēra, ka par to sāks domāt tad, kad nāks tuvāk gada beigas. Viņa arī nesakot “kategorisku nē” politiskajai darbībai un par to viņa nopietni sākšot domāt, tuvojoties gada nogalei.

Komentāri (13)

Māris Engers 17.07.2012. 11.14

piemēram, Sudraba konstatējusi, ka nelieši no FM ne tikai strādā virsstundas, bet viņiem par to vēl tiek maksāts! cūkas!

+13
-2
Atbildēt

0

janazakovica 17.07.2012. 11.01

likas ka ar padomju savienibas sabrukumu izbeigsies ari Gos kontrol bet nee.ar smilsu ielas lobiju izdomaja radit vinu cilvekam sabiedrisko attiecibu platformu..un tagat sudraba bezgaligi un bezjedzigi nak klajaa ar saviem vecmeitas pazinojumiem..reklama pa velti un garanteta iespeja izveidot partiju..pilnigi zatlera variants..cetrus gadu vinu rada piecreiz dienaa pa TV un luk ir partija.ne no kaa.

+10
-4
Atbildēt

0

::Vai cis :: 17.07.2012. 15.35

Es atkal Sudrabas runāšanu vērtēju kā beztabildīgu un nekaunīgu sevis reklamēšanu, izmantojot amata iespējas, proti, kā prettiesisku labuma gūšanu. Un kas tālāk?

+7
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu