Londonā atklāts Eiropas augstākais debesskrāpis • IR.lv

Londonā atklāts Eiropas augstākais debesskrāpis

27
Augstākais debesskrāpis Eiropā atklāts Londonā. Foto: AFP/LETA

Daudzus ēkas futūristiskais izskats ir sadusmojis

Ceturtdienas vakarā Londonā ar krāšņu mūzikas un gaismas šovu atklāta augstākā ēka Eiropā – debesskrāpis “Shard”.

Tūkstošiem londoniešu sapulcējās noskatīties šovu, kurā tika izmantoti 12 lāzeri un 30 prožektori, naksnīgajās debesīs izgaismojot 310 metrus augsto tērauda un stikla struktūru, raksta LETA/AFP.

Pirms tam ēku oficiāli atklāja Kataras premjerministrs šeihs Hamads bin Džasims at Tani, kura valsts finansēja ēkas celtniecību, un karalienes Elizabetes II dēls princis Endrjū.

Ēku slavināja Londonas mērs Boriss Džonsons, to nodēvējot par “diezgan satriecošu arhitektūras darbu”. “Protams, tas nav kā citi arhitektūras darbi, taču tāda ir Londonas būtība,” radiostacijai BBC pavēstīja Džonsons.

Temzas upes labajā krastā esošā debesskrāpja “Shard” atkāšana noslēdz ēkas ārienes pabeigšanu, darbs iekšpusē ilgs vēl 2013.gadā.

95 stāvu “Shard” atņem Eiropas augstākās ēkas godu Maskavas biroju kompleksa Galvaspilsētu pilsēta debesskrāpim. Ēkā atradīsies pieczvaigžņu viesnīca, 600 000 kvadrātmetru biroju telpas, luksusa restorāni un veikali. Debesskrāpī būs arī desmit dzīvokļi, no kuriem katras maksās līdz 50 miljoniem mārciņu.

95% no 450 miljonus mārciņu vērtā projekta finansēja Katara. Tomēr daudzus ēkas futūristiskais izskats ir sadusmojis, kuri norāda, ka tā nomāc tādus vēstures pieminekļus kā Svētā Pāvila katedrāle un Parlamenta nams.

 

Komentāri (27)

grislits 06.07.2012. 11.05

Nu jau arābi būs atvilkuši uz Eiropu to padumjo sacensību par augstākajiem debesskrāpjiem, kas pamatā norisinās arābu valstīs un Ķīnā.

0
-3
Atbildēt

2

    snjuu > grislits 06.07.2012. 12.52

    Liekas gan, ka tā ir eiropiešu/amerikāņu sacīkste, kurā tikai nesen stafeti ir pārņēmuši citi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    elizabete_rutens > grislits 06.07.2012. 11.48

    Tur nekā dumja nav – zemes platības pilsētās ir gaužām ierobežotas, bet cilvēku plūsma uz pilsētām neapstājas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu