Aptauja: Merkeles popularitāte sasniegusi augstāko līmeni kopš 2009.gada • IR.lv

Aptauja: Merkeles popularitāte sasniegusi augstāko līmeni kopš 2009.gada

29
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto: AFP/LETA

Vācieši uzskata, ka Merkeles stratēģija cīņā ar eirozonas krīzi ir pareiza

Vācijas kancleres Angelas Merkeles popularitāte sasniegusi augstāko līmeni kopš pārvēlēšanas amatā 2009.gadā, un gandrīz 60% vāciešu atbalsta viņas stratēģiju cīņā ar eirozonas krīzi, liecina piektdien publiskotā sabiedriskās domas aptauja.

Sabiedriskās domas pētniecības organizācijas “Infratest Dimap” telekanālam ARD veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka Merkeli atzinīgi vērtē 66% aptaujāto, kas ir kancleres augstākais popularitātes rādītājs kopš 2009.gada beigām. 58% aptaujāto uzskata, ka arī Merkeles stratēģija cīņā ar eirozonas krīzi ir pareiza un apņēmīga.

Tomēr vāciešu bailes par krīzi nav mazinājušās, un 85% aptaujāto uzskata, ka ļaunākais vēl tikai priekšā, raksta LETA/AFP.

Aptauja tika veikta no pirmdienas līdz piektdienai, iztaujājot 1004 cilvēkus.

Popularitātes ziņā aiz Merkeles seko Vācijas aizsardzības ministrs Tomass de Mezjērs, Vācijas lielākās opozīcijas partijas – sociāldemokrātu (SPD) – Bundestāga frakcijas vadītājs Franks Valters Šteinmeiers un Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

Tikmēr, izvērtējot partiju popularitāti, pirmajā vietā joprojām atrodas Merkeles pārstāvētie kristīgie demokrāti (CDU), kurus atbalsta 35% aptaujāto.

Otrajā vietā ierindojušies SPD ar 30% atbalstu, bet trešajā vietā – zaļie ar 14% atbalstu, liecina aptaujas rezultāti. Pirātu partiju un kreiso radikāļu partiju “Die Linke” atbalsta septiņi procenti aptaujāto.

Savukārt Merkeles koalīcijas partneru – Brīvo demokrātu partijas (FDP) – popularitāte ir noslīdējusi zem 5% robežas, kas partijai vēlēšanās jāpārvar iekļūšanai parlamentā.

 

Komentāri (29)

janazakovica 07.07.2012. 13.07

info par popularitati izpeldeja tad kad vacija zaudeja principialaa cinaa ar franciju un italiju par ekonomisko reformu sistemu..

0
0
Atbildēt

0

ilzezeebolde 06.07.2012. 14.04

Sieg Heil!

+1
-7
Atbildēt

2

    Aivars Krauklis > ilzezeebolde 06.07.2012. 19.23

    Grieķu kreisie tieši tāpat kvieca uz Merkeli par to, ka viņa ne tikai baroja tos slaistus, bet iedrošinājās iepīkstēties pēc kaut minimālas kārtības. Ko, protams, nedabūja, jo grieķi tak sena kultūrtauta, kas jābaro par velti un mūžīgi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > ilzezeebolde 06.07.2012. 15.17

    Vau Tu vispār zini, ko šis vārdu salikums nozīmē? Ja zini, tad kādā sakarā tas būtu attiecināms uz Merkeli?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu