Ziemele ievēlēta par ECT nodaļas prezidenti • IR.lv

Ziemele ievēlēta par ECT nodaļas prezidenti

21
Ineta Ziemele. Foto: Lita Krone, LETA

Latvijas pārstāve ECT jaunos pienākumus sāks pilsīt septembrī

Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesnese no Latvijas Ineta Ziemele 2.jūlijā ievēlēta par ECT nodaļas prezidenti, liecina ECT paziņojums masu medijiem. Tāpat ECT ievēlējusi jaunu viceprezidentu – Dīnu Spīlmanu no Luksemburgas.

Viņi abi ievēlēti uz trīs gadus ilgu termiņu un sāks pildīt savus jaunos pienākumus 2012.gada 13.septembrī, ziņo LETA.

ECT strādā viens tiesnesis no 47 dalībvalstīm, kuras ir ratificējušas Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju. Tiesneši strādā piecās nodaļās, no kurām tiek veidotas septiņu tiesnešu lielas palātas. ECT darbojas arī Lielā palāta 17 tiesnešu sastāvā. ECT ir divi viceprezidenti, no kuriem katrs vada vienu nodaļu, bet pārējās trīs nodaļas vada nodaļu prezidenti.

Patlaban ECT prezidents ir Lielbritānijas pārstāvis Nikolas Bratza. Viceprezidenti un attiecīgi arī nodaļu vadītāji nāk no Beļģijas un Andoras, bet pārējās trīs tiesas nodaļas vada Horvātijas, Luksemburgas un Polijas pārstāvji.

Ziemele kā tiesnese ECT sāka strādāt 2005.gada aprīlī. 2008.gada janvārī viņa pārvēlēta augstajā amatā uz sešiem gadiem.

Ziemele ieguvusi jurista un tiesību bakalaura diplomu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, papildinājusi zināšanas Dānijā un Somijā. Ieguvusi starptautisko tiesību maģistra grādu Zviedrijas Lundas Universitātē un saņēmusi doktora grādu Kembridžas Universitātē, Lielbritānijā.

 

Komentāri (21)

austrisv 03.07.2012. 16.40

Trakas lietas! Vai Lembergam būs blats ECT vai tieši otrādi, jo Ziemele jau labi zin, kas patiesībā ir Lembergs!

+3
0
Atbildēt

0

anrijs 03.07.2012. 16.53

IR: Latvijas pārstāve ECT jaunos pienākumus sāks ____pilsīt____ septembrī

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu