Kaņepes Kultūras centrā izdevuma "Popper" atklāšanas pasākums • IR.lv

Kaņepes Kultūras centrā izdevuma “Popper” atklāšanas pasākums

36

“Popper” dalībnieku spektrs – sākot ar zināmākajiem Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvjiem līdz mazpazīstamiem ielu māksliniekiem

Šovakar, 28.jūnijā plkst.19 Kaņepes Kultūras centrā notiks pirmā Latvijas ilustrāciju un zīmējumu izdevuma “Popper” iznākšanas svinības, kā arī “Popper” mākslinieku izstādes atklāšana, kas centrā būs apskatāma līdz 17.jūlijam.

Ilustrācija un zīmējums kā pašpietiekams medijs Latvijas laikmetīgās mākslas ainā atrodas marginālā zonā, kaut arī tā ir viena no mākslas darba radīšanas procesa neatņemamām sastāvdaļām, raksta aģentūra LETA.

Pirmā Latvijas ilustrāciju un zīmējumu izdevuma “Popper” dalībnieku spektrs ir plašs – sākot ar zināmākajiem Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvjiem līdz mazpazīstamiem ielu māksliniekiem. Viņus visus vieno grafiski izteiksmes līdzekļi – ilustrācija, zīmējums, kolāža un kopīga pirmā numura tēma – “Degradācija”. Izdevuma tēmu tekstuāli paspilgtina filozofs Normunds Kozlovs, aprakstot degradāciju kā spilgtu personīgu pārdzīvojumu.

“Popper” mākslinieki un autori ir Maija Kurševa, Roberts Galviņš, Mārtiņš Ābols, Mārtiņš Zutis, Otto Zitmanis, Kaspars Groševs, Inga Ģībiete, Harijs Brants, Reinis Liepa, Evija Timma Novika un daudzi citi.

Vairāk informācijas mājas lapā www.poppermag.com

 

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu