Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Ikgadējā fotokonkursā Eiropas dabas brīnumi šogad uzvarējis spānis Hosē Luiss Rodrigezs — viņš ar kameru «notvēris» deviņus bišu dzeņus, kas mīlīgi saspiedušies lietainā un drēgnā maija dienā. Gan profesionāli fotogrāfi, gan amatieri no 27 Eiropas valstīm žūrijas vērtēšanai bija iesnieguši vairāk nekā 10 000 fotogrāfijas.

Nedēļas notikumi pasaulē


Ēģiptes tiesa sestdien piesprieda mūža ieslodzījumu gāztajam prezidentam Hosni Mubarakam
par viņa vainu demonstrantu nāvē pagājušā gada nemieru laikā. Mūža ieslodzījums piespriests arī bijušajam iekšlietu ministram, taču seši policijas komandieri, kas bija apsūdzēti par līdzdalību 850 demonstrantu nāvē, tika attaisnoti. Savukārt lieta pret abiem Mubaraka dēliem, kas šīs pašas prāvas ietvaros bija apsūdzēti korupcijā, izbeigta noilguma dēļ.

Sīrijas nemiernieku bruņotais grupējums – Brīvās Sīrijas armija (BSA) – pirmdien pavēstīja, ka pārtrauc pamiera ievērošanu. Pamiers, kā tas bija paredzēts ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana plānā, Sīrijā stājās spēkā 12.aprīlī. ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns pagājušonedēļ brīdināja, ka Sīrijai draud «katastrofāls pilsoņkarš».

Pagājušo ceturtdien Īrijas vēlētāji referendumā atbalstīja ES fiskālās disciplīnas līguma ratifikāciju. Par to bija 60,3% nobalsojušo vēlētāju. Īrija līdz šim ir vienīgā ES valsts, kas plānojusi rīkot referendumu par martā 25 valstu parakstītā līguma ratificēšanu. Līgums spēkā stāsies, kad to būs apstiprinājušas vismaz 12 bloka dalībvalstis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu