Nekā lieka • IR.lv

Nekā lieka

5
Foto — Nora Krevneva, F64
Anda Burve-Rozīte

Režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs (27)  Nacionālajā teātrī iestudē Šekspīra Hamletu. Intervijā viņš stāsta, ko nozīmē būt hamletiem mūsdienu pasaulē un kāpēc jauniem cilvēkiem nevajag publiski daudz runāt 

Ja vien būtu iespēja, scenogrāfs un Valmieras Drāmas teātra galvenais mākslinieks Reinis Suhanovs ar fotogrāfiju pie šīs intervijas rīkotos līdzīgi kā meksikāņu antropologs un vairāku bestselleru autors Karloss Kastaņeda – uz žurnāla Time vāka 1970.gadā viņš parādījās ar plaukstas piesegtu seju, turklāt pat šī fotogrāfija izrādījās viltojums. 

Suhanovam riebjas intervijas. Kāpēc – tālāk būs paskaidrojums. Toties jau 22 gadu vecumā viņš bija paspējis uztaisīt scenogrāfiju vairākām izrādēm Latvijas teātros un tika ievērots. 23 gadu vecumā tika nominēts 2008.gada Spēlmaņu nakts balvai par izrādi Marionetes Valmieras Drāmas teātrī un Prezidentes Jaunajā Rīgas teātrī. Jau 2010.gadā viņš saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā gada labākais scenogrāfs par darbu pie Dailes teātra izrādes Tils Pūcesspieģelis

Daudz un veiksmīgi Suhanovs strādājis tandēmā ar jauno režisoru Viesturu Meikšānu Valmieras Drāmas teātrī – abi veidojuši, piemēram, lieliskās izrādes Vīns un nezāles, Zelta zirgs. Starptautisku atzinību guvusi izrāde Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās, ko 2010.gadā Suhanovs veidoja kopā ar Meikšānu un komponistu Jēkabu Nīmani. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu