Renacionalizācija • IR.lv

Renacionalizācija

7
Aivars Ozoliņš

Pirms gada izdotais «rīkojums nr.2» būtiski mainījis Latvijas politiku

Vai varat iedomāties ziņu: «Premjerministrs Ainārs Šlesers un satiksmes ministrs Jānis Urbanovičs noraida bijušās KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes trešdien presei teikto, ka 500 miljonu latu vērtais airBaltic lidmašīnu iepirkuma konkurss rīkots vienam pretendentam, bet daļa līgumā paredzētās summas aizplūdīs uz konkursu «sakārtojušo» politiķu ofšoriem.» 

 Un tālāk: «Pasūtījumu ieguvušās Hipotēku un zemes bankas lielākais akcionārs Vladimirs Antonovs uzskata, ka viņa piedāvājums vienkārši bijis labāks nekā Airbus un Boeing konsorcijam. KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis sola sākt pārbaudi par Strīķes izteikumiem, kurus premjerministra padomnieks Aivars Lembergs nosaucis par «Londonas tiesas sorosveidīgo šakāļu» politisku pasūtījumu.» 

Varbūt ne gluži tik briesmīgas, taču ziņas šodien noteikti būtu citādas, ja pērn 28.maijā nebūtu bijis Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojuma par Saeimas atlaišanas ierosināšanu. Tomēr arvien dzird spriešanu, vai Saeima tiešām bija jāatlaiž, jo, raugi, Latvijas politikā nekas neesot būtiski mainījies. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu