Karsts gads • IR.lv

Karsts gads

4
Nellija Ločmele

Karš pret oligarhiem – tā pirms gada vēstīja Ir vāks ar tanku, kurā bijām «iesēdinājuši» norūpējušos Jutu Strīķi un smaidošu Valdi Zatleru ar atbalstītāju dāvātām maijpuķītēm rokā. Pēc gada daudz kas ir mainījies

Maijpuķītes Zatleram ielās vairs nedāvina. Eksprezidents nespēja noturēties uz rīkojuma nr.2. popularitātes viļņa un pakrita zem tanka – nevis tā, kurā viņu simboliski iesēdinājām maijā, bet gan cita, kuru oktobrī Zatlers pats ievilka koalīcijas sarunās, piesaucot kā pierādījumu ciešai pārliecībai, ka valdība jāveido ar SC.

Zatlera lēmums noraut stopkrānu oligarhu orģijām 10.Saeimā ir izmainījis Latvijas politiku, dodot tai iespēju kļūt godīgākai. Taču tas nedod nekādas garantijas paša Zatlera karjerai politikā – deputāta mandāts nav uz mūžu piešķirta eksprezidenta «ekstra».

Tomēr saistībā ar rīkojumu nr.2. būtisks ir ne jau tā autora politiskais liktenis, bet gan paša rīkojuma rezultātu noturīgums. Un par to ir vērts sākt uztraukties, liecina mūsu inspekcija politiskajā virtuvē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu