Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome nolēma veidot jaunu, vienotu sabiedrisko mediju, kas darbosies ar vienotu redakcionālo sistēmu. Darba grupa, kas strādā pie vienotā sabiedriskā medija koncepcijas jaunās redakcijas, bija vienojusies virzīt trīs modeļus. Pirmais – saglabāt divas atsevišķas institūcijas – Latvijas Televīziju un Latvijas Radio, bet veidot vēl trešo, kas bāzētos uz multimediju platformu. Otrs – veidot vienotu sabiedrisko mediju. Trešais – veidot apvienotu ziņu dienestu, bet pārējo saturu iepirkt no neatkarīgajiem producentiem. NEPLP izvēlējusies otro.

Valdība sākusi darbu pie nākamā gada valsts budžeta sagatavošanas. Pamatbudžeta bāzes izdevumi 2013.gadam ir aprēķināti 3,17 miljardu latu apmērā. Tajos neiekļauto ministriju iesniegtie papildu pieprasījumi ir 231 miljons latu. Budžeta deficīta samazināšanu par 70 miljoniem latu plānots panākt uz ekonomikas pieauguma rēķina. Valsts speciālā budžeta bāzes izdevumi 2013.gadam ir aplēsti 1,397 miljardu latu apmērā.

No 2015.gada Latvija Afganistānas drošības spēku uzturēšanai atvēlēs pusmiljonu ASV dolāru gadā turpmākos trīs gadus, pēc valdības sēdes slēgtās daļas otrdien pavēstīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts. Šī summa paredzēta, lai uzturētu Afganistānas armiju un policiju. Kopumā šim mērķim NATO dalībvalstis, kā arī citas, plāno atvēlēt 4 miljardus ASV dolāru gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu