Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

8
Bada spēles
Kristīne Simsone

 

ooo Dokumentālists. Režisora Ivara Zviedra filmētajai Ķemeru purva vientuļniecei un pašpasludinātajai «purva raganai» Intai neapšaubāmi piemīt kolorīts. Viņas attieksmes maiņas pret uzmācīgo dokumentālistu smīdina, šokē un aizkustina. Bieži klātesošais komiskums tomēr rada šaubas par dokumentālā kino ētikas ievērošanu. Taču lieku lielas cerības uz to, ka šādu pārdomu radīšana arī ir filmas pamatideja! No 13.aprīļa. 

ooo Vientuļā sala. Igauņu režisora Pētera Simma lentē sastapsit saujiņu savstarpēji saistītu un viegli dramatizētu dzīvesstāstu, kuriem ir saistība ar dzelzceļu. Lai gan sākums mazliet juceklīgs daudzo personāžu dēļ, lentes gaitā režisors ne tikai iemanās «visu salikt pa plauktiņiem», bet arī parotaļāties ar žanriem, pieskaroties te drāmai, te detektīvam un pa vidam vēl mazliet citējot Hičkoku. No 16.aprīļa. 

oo  Spogulīt, spogulīt / Mirror Mirror. Gribas cerēt, ka šī nedaudz bolivudiskā versija par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem vismaz bija iecerēta asprātīga un tikai kļūmes dēļ izvērtās tik jēla. Vienīgais, kam piesiet aci, ir krāšņā vizuālā pasaule un retos brīžos arī Džūlijas Robertsas ļaunā karaliene. No 13.aprīļa. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu