Vēlēšanas nāk • IR.lv

Vēlēšanas nāk

4
Aivars Ozoliņš

Politikas perifērijā nostumtie cer pašvaldībās kompensēt valdībā zaudēto

Ja politikas dinozauri un zaļknābji sāk dibināt sīkas biedrības ar skanīgiem nosaukumiem un grimē beigtu partiju līķus, lai izskatās kā dzīvas, tā ir droša zīme, ka drīz notiks vai nu vēlēšanas, vai nu mēģinājums nomainīt valdību. 

Ja turklāt Latvijas oligarhijas klasiķu trijotne apspriežas Dzirnavu ielā, kā atsākt valsts «attīstību», bet Biškekas solītājs Jānis Urbanovičs sola pārvērst Latgali par «Gazas sektoru», tas varētu nozīmēt, ka drīz būs gan vēlēšanas, gan mēģinājums sastiķēt citādu valdību.

Līdz pašvaldību vēlēšanām nākamā gada 1.jūnijā vēl vairāk nekā gads, tā ka īpašai steigai it kā nebūtu iemesla. Premjerministra reitings augstāks nekā jebkuram valdības vadītājam pēc neatkarības atjaunošanas, bet ekonomikas izaugsme viena no straujākajām Eiropas Savienībā, tā ka redzama iemesla mainīt valdību it kā nebūtu. Tomēr politikas kaktos un pažobelēs sākusies jūtama rosība. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu