Caune: Esmu tikai cilvēks ar vājībām, hobijiem un reakcijām • IR.lv

Caune: Esmu tikai cilvēks ar vājībām, hobijiem un reakcijām

28
Jelgavas novada pašvaldības mērs Ziedonis Caune (ZZS). Foto: Gints Ivuškāns, F64

Jelgavas novada pašvaldības mērs nepelnīti sevi nesodīs, kamēr izmeklēšana nav beigusies

Lai arī amatpersona, esmu tikai cilvēks – ar visām vājībām, interesēm, hobijiem un reakcijām, līdz ar to samulsumā reaģēju instinktīvi un bērnišķīgi, apzinoties konsekvences, kādas varētu radīt amata sasaiste ar manu hobiju – medībām, aģentūrai LETA to, kāpēc noliedzis, ka izbraucienā ar sniega motociklu līdzi bijis ierocis, skaidro Jelgavas novada pašvaldības mērs Ziedonis Caune (ZZS).

Meli par izbraukuma mērķi, kas patiesībā bijušas lapsu medības, esot kalpojuši vienīgi kā vēlme pasargāt gan citus, gan sevi no rūgtās pieredzes savam ampluā, kas jau tik ilgu laiku tiek atgādināts un piesaukts. Vismaz pašam šķitis, ka tā var izvairīties no virknes lieku jautājumu vēlāk, uzskata mērs.

Caune apgalvo, ka saprotot iedzīvotāju attieksmi, kas, atsaucoties uz ētiku un morāli, gaida deputātu kardinālu rīcību, pieprasot atkāpšanos. Tajā pat laikā – kamēr izmeklēšana rit savu gaitu, negrasoties piespriest sev nepelnītu sodu. Pietiekami pats sevi esot nosodījis par neapdomīgiem izteikumiem.

Viņš atzīst, ka lielā mērā visā notikušajā sava loma ir tieši medību kompāniju konkurencei par medību teritorijām un to pārdali, kas šajā hobijā neiesaistītiem cilvēkiem neko neizsaka.

Pagājušajā nedēļas nogalē medijos parādījās ziņas, ka Jelgavas novada Platones pagastā konstatētas nelikumīgas medības, pēc kurām atrasti divi nošauti stirnu āži. Saistībā ar malumedībām Jelgavas novada Platones pagastā policijā sākta krimināllieta un nozīmētas ekspertīzes, par to svētdien ziņoja LTV raidījums “Panorāma”.

Portāls "zz.lv" informēja, ka saistībā ar malumedībām Jelgavas novada Platones pagastā tiek pārbaudīta arī iespējamā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes līdzdalība. 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā uzskata, ka šajā gadījumā noteikti ir bijis ētiskas dabas pārkāpums, tomēr par mēra atstādināšanu var lemt vien Jelgavas novada pašvaldības deputāti. Ārkārtas sēde par Caunes atstādināšanu netiks sasaukta.

 

Komentāri (28)

silvija_vitina 02.03.2011. 12.10

Caune, tu esi nožēlojams cilvēks, jo tavu dzīvi nosaka tavas vājības, hobiji un refleksi.

+16
-2
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 02.03.2011. 12.10

Argentīnas prezidents, Oto Skorceni labs draugs, Huans Perons nosodoši attiecās pret dzīvnieku nogalināšanu, kā hobiju. Viņš arī aizliedza valstī vēršu cīņas. Liela daļa mednieku ir gļēvi slepkavas, kas šauj uz neaizsargātiem dzīvniekiem, bet kuriem pietrūktu dūšas izraut aknas savam ienaidniekam.

+12
-2
Atbildēt

0

Andris 02.03.2011. 12.23

Nez kas notiek cilvēkam galvā, ja dzīvnieku nogalināšana sagāda viņam prieku.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu