Latvijas Radio: pasūtīta Strīķes slepkavība • IR.lv

Latvijas Radio: pasūtīta Strīķes slepkavība

165
Foto: Andrejs Terentjevs, f64

Vairāki avoti apstiprinājuši atentāta draudus, policija nodrošina apsardzi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe ir saņēmusi draudus savai dzīvībai un ir izdarīts pasūtījums viņas slepkavībai, atsaucoties uz vairākiem neoficiāliem avotiem, ziņo Latvijas Radio. Izvērtējot Strīķes iesniegumu, policija ir nodrošinājusi viņai apsardzi.

Neviens no oficiālajiem avotiem šobrīd neapstiprina nedz Strīķes iesnieguma saņemšanu un draudus viņas dzīvībai, nedz arī policijas apsardzes nozīmēšanu. No konkrētiem komentāriem ir atturējies Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs, atsaucoties uz konfidencialitāti. Savukārt iekšlietu ministre Linda Mūrniece nav informēta par šo lietu, bet apliecināja, ka draudu gadījumā policija izdarīs visu iespējamo, lai jebkuru personu pasargātu.

Pēdējā redzamākā KNAB aktivitāte saistīta ar VID darbinieka Vladimira Vaškeviča aizturēšanu otrdien aizdomās par 50 000 latu kukuļa došanu. Tiesa viņu apcietinājusi. 

Tieši pirms aizturēšanas Vaškevičs sniedzis interviju ''Neatkarīgajā Rīta Avīzē'', kas tika publicēta trešdien. Šajā intervijā Vaškevičs paziņoja, ka KNAB apzināti vēršas pret viņu: „Tā ir absolūta nekrietnība, ko veic Juta Strīķe un viņas aprindas – manuprāt, tie ir vilkači ar uzplečiem, personas, kas izmanto savu represīvo varu, korupcijas apkarošanas karogu un sabiedrības uzticības kredītu, lai strādātu tumšus darbus, izmantotu savu amata stāvokli un valsts resursus, lai nepamatoti vērstos pret valsts amatpersonām, terorizētu tās.”

Rīgas Centra rajona tiesas apcietinātais Vaškevičs ievietots Rīgas Centrālcietumā, un KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pēc viņa aizturēšanas izrādījis padziļinātu interesi par lietas detaļām un apcietināšanas pamatojumu, raksta portāla Pietiek.com, atsaucoties uz pagaidām oficiāli neapstiprinātu informāciju. Vilnītis par lietas detaļām interesējies pie KNAB izmeklētājiem, un viņam kā KNAB vadītājam ir tiesības tā rīkoties. Taču šī interese raisa bažas, ņemot vērā konfliktu, kas ilgstoši risinās starp KNAB vadītāju un viņa padotajiem, norāda Pietiek. Turklāt Ģenerālprokuratūra pēc KNAB darbinieku vēstules pārbauda iespējamu procesuāli un likumiski  neatbilstīgu rīcību Vilnīša darbībās.

Komentāri (165)

mary75 05.02.2011. 13.30

Ticams variants, pārāk daudziem Striķe traucē, nebūs Striķes – KNABS pilnībā būs kontrolējams un vadāms.
Un Vaškevics zina tik daudz, un saistīts ar tik augsti stāvošiem p[olitiķiem, ka tas varētu kalpot arī kā iebiedēšanas akts – tā notiks ar visiem, kas ies pret mums.
Korumpēta politmafija jau divus gadu desmitus veic valsts nozagšanu, arī caur kontrabandu, un Futbols, cik zināms, bija simtiem miļjonu peļņas nodrošinātājs un viens no galvenajiem posmiem šinīs darbībāss.
Izskatās, patreiz valsts atkal atrodas krustcelēs – vai turpinās virzīties pa korupcijas un prettiesiskuma ceļu, vai, vismaz, pamazām, pārvērtīsies par normālu valsti.
Visur notiek cīņa – sākot no parlamenta, beidzot ar pasūtījuma rakstiem mafijas presē un slepkavībām.
Ja kaut kas notiks ar Striķi – tas būs simbols, ka mafija guvusi virsroku, vairs neviens tiem ceļā nestāsies, tiesībsarg, iestādes būs tikpat iebaidītas, kā juristi iebaidīti no Lemberga.

+74
-1
Atbildēt

4

    Mārčonkuls > mary75 05.02.2011. 18.17

    Nu man gan dzera koments ļoti nepatika,- šitā nomelnot valsti. Tā jau reiz viens žurnālists prasīja vvf’ai – kā ta ir būt par prezidentu nozagtā valstī, bet tad viņam to domašanu salaboja. Protams, ka mums ir kukuļņēmēji 5’latu poliči un čekists Bojārs, bet citādi viss ir ļoti labi – un kā saka Zatlerītis – viņš ir lepns par šo valsti. Kāpēc pie tā arī nepalikt?
    Galvenais, ka ne viens čins nesaskaras ar korupciju, Ulmanis pat par to paziņoja intervijā. Ļiscovu gan nošāva, lai Dievs mielo viņa dvēseli, bet viņš jau esot bijis romantiķis, tā pat kā viens Latvenergo boss un vēlēšanu rezultātu skaitītājs.
    Kam šitā tautas tracināšana vajadzīga,- oligarhiem, sorosītiem, kādam trešajam spēkam? Bendiks zina, bet vai teiks?

    +10
    -21
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 06.02.2011. 09.03

    Domāju, Janis komentārs jāuztver kā sarkasms, nevajag viņam likt mīnusus.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    runivs > mary75 06.02.2011. 08.25

    Šaubos, vai Jūs pats saprotat, kāpēc, iztopot korupētajiem politiķiem, izplatāt nesakarīgus mītus par kaut kādiem mistiskiem sorosītiem. Zināšanai – pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas, kad valsts bija pilnīgi plika un nabaga, par Sorosa naudu zinātnieki varēja veikt pētījumus, organizēt konferences, iesaistīties starptautiskajā apritē.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    andrisoz > mary75 05.02.2011. 13.43

    Tik pesimistiski jau nav. Ja Strīķes kundzi tā vai citādi “novāks”, tas liecina vien par to, ka kliķu koalīcijas un to patiesie vadoņi ir gana spēcīgi, lai kontrolētu pašu veidoto varu.
    Bet šai varai ceļā tomēr joprojām stāv sabiedrība, Latvijas tauta, kura lēnām, taču konsolidējas.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

mxblack 05.02.2011. 13.42

Redzot Vaškeviča klaji naidīgo un brutālo attieksmi pret TV žurnalisti Jaunalksni intervijas laikā, kad viņš tai sejā ietrica durvis, es nemaz nešaubos ka pēc savas apcietināšanas viņš centīsies “pasūtīt” savus ienaidniekus un arī naudas viņam pietiek lai to izdarītu. Pie kam kamēr nav notverts pasūtījuma izpildītājs, bet tas diez vai ir reāli, arī viņa vainu pierādīt nevar. Es uzskatu ka Strīķes dzīvība tiešām ir ļoti apdraudēta un kaut nu izdotos viņu nosargāt. Bet pieļaut viņas slepkavību būtu noziegums pret visiem godīgajiem valsts iedzīvotajiem, jo tad tiešām mafija būs uzvarējusi.

+52
0
Atbildēt

7

    ilmars_slapins > mxblack 05.02.2011. 16.43

    lūk tas tad arī būs noziegums pret valsti.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 05.02.2011. 19.17

    Ja jau tie draudi būtu izteikti caur internetu, tad protams viņu varētu meklēt ar tām pašām metodēm, ar kādām meklēja Neo. Pie kam potencialais slepkava diez vai ietu caur tik daudziem serveriem un apkārtceļiem, kā gāja Neo un viņu atrast būtu vieglāk. Tomēr es šaubos vai tas notika internetā, drīzāk kā citādi. Ir ļoti iespējams ak to uzināja nopratinot Vaškeviča līdzzinātājus. Bet nemācīsim viņus strādāt, viņi zina ko dara. Un ļoti ticēsim ka mafijai neizdosies vēl vairāk sagraut mūsu trauslo likumsargu radīto sistēmu, kurai tiešām varam uzticēties.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mxblack 05.02.2011. 17.36

    Domāju, ka šis gadījums ir labs pārbaudījums arī Mūrniecei! vai viņa spēj vai nespēj tikt galā ar noziedzību. Priekš kam mums Drošiba spolicija, lai meklē un atklāj šos noziedzniekus! Ceru, ka Neo varēja atrast, tad jāatrod arī šo noziedznieku!

    +18
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > mxblack 05.02.2011. 17.38

    Bolero!
    Vaškevica kukuļdošanu atklāja , cik atceros ,KNAB izmeklētājs Jurašs! tas pats Jurašs ko tik ļoti centās nomelnot Jakāns! paldies Dievam neizdevās!

    +17
    0
    Atbildēt

    0

    boss > mxblack 05.02.2011. 18.34

    Nu tad paldies arī izmeklētājam Jurašam!:)

    +18
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 05.02.2011. 16.56

    Tieši tā. Pie kam mēs uz vienas rokas pirkstiem varam sakaitīt tik uzticamus un aktīvus likumu sargus kādi ir Strīķe, Losutovs un Vilks. Žēl ka Kalvītim šo trijotni izdevās izjaukt un pa vidu tai iebāzt to Vilnīti. Un tieši tāpēc uzbrukuma iespēja Strīķes dzīvībai ir vēl daudz iespējamāka, jo tieši viņas aktivitates vienu no šīs valsts mafijas stūrakmeņiem ir ielikusi drošā vietā. Kamēr viņš nesēdēs pa īstam, viņš būs ļoti bīstams, jo viņs ir ne tikai ļoti neželīgs, bet arī slīpēts un vitīgs, kā arī bagāts.

    +24
    -1
    Atbildēt

    0

    boss > mxblack 05.02.2011. 17.28

    opis
    Tieši tā. Pie kam mēs uz vienas rokas pirkstiem varam sakaitīt tik uzticamus un aktīvus likumu sargus kādi ir Strīķe, Losutovs un Vilks.
    ===
    … un tos, kuri strādā Strīķes un Vilka pakļautībā un kuriem abi KNAB vietnieki uzticas. Lai arī viņu vārdi nav zināmi, paldies arī viņiem!

    +26
    0
    Atbildēt

    0

::Vai cis :: 05.02.2011. 13.24

Blēžu varza Par izzagtu Latviju pilnā krāšņumā, droši vien nožēlo. ka nevar izdarīties ar Strīķi tāpat kā ar Ļiscovu – zobi par īsiem.

+47
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu