Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

6
Filma Mākslinieks

 

ooooo Mākslinieks / The Artist. Filma Mākslinieks ir spēcīgs apliecinājums, ka visbūtiskākais kinomākslā ir prasme stāstīt stāstus, bet tehnika ir sekundāra. Mēma un melnbalta, šī filma ir kā malks svaiga gaisa 3D pārsātinātajos teātru repertuāros. Eleganta līdz mazākajai detaļai, tā ir sirsnīgi naiva romance starp norietošu mēmā kino zvaigzni un jauniņu aktrisi, kuras ceļš uz slavu sakrīt ar skaņas ienākšanu kustīgajās bildēs. Ieturēta 20.gadu filmu estētikā gan vizuāli, gan saturiski, tā burtiski apbur ar lielisku aktierspēli. Pēdējā laika pozitīvākā un īpašākā kino pieredze. Kino no 2.decembra. 

ooo Teksasas nāves lauki / Texas Killing Fields. Filmā saujiņa policistu rosās pa Teksasas purviem, kur kāds maniaks pamet par upuriem kritušās meitenes. Šis trilleris patīkami pārteidz, jo tajā nesastapsit Holivudas filmu episkumu un pārspīlējumus. Taču režisorei varētu pārmest otru galējību – pārlieki mērenu stāstu, kurā nedaudz trūkst spriedzes un pārsteiguma momentu. Kopējā sajūta par filmu gan ir pozitīva – savu artavu tajā dod operatora darbs. Kino no 2.decembra. 

oo Džeks un Džila / Jack and Jill. Komiķa Ādama Sandlera ākstībām ir atvēlētas gan izlutuša reklāmas darboņa, gan viņa dvīņumāsas lomas. Filmai vajadzētu būt smieklīgai, bet šis nav tas gadījums. Viss, ko tā var piedāvāt, ir neticami prasti joki, milzu farss un žēlastību raisošs Als Pačīno, tēlojot pats sevi. Kino no 2.decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu