Nerimst fiktīvās laulības Īrijā • IR.lv

Nerimst fiktīvās laulības Īrijā

18
Akcijas pret fiktīvajām laulībām plakāts. Foto: Jānis Saliņš, F64

Aktualizējas šādās laulībās dzimušo bērnu jautājums

Fiktīvās laulības starp Latvijas un trešo valstu pilsoņiem Īrijā joprojām ir aktuālas – nedēļā vidēji piecas līdz sešas Latvijas pilsones apmeklē vēstniecību, lai nokārtotu nepieciešamās formalitātes, kas saistītas ar laulības noslēgšanu Īrijā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Vēstniecība sniedz konsulāro palīdzību arī personām, kuras ir kļuvušas par šādu laulību upuriem un cietušas no vardarbības. Nedēļā vēstniecība saskaras ar diviem līdz trim šādiem gadījumiem.

Papildus palīdzībai fiktīvo laulību upuriem aktualizējies ir arī šādās laulībās dzimušo bērnu jautājums – Latvijas pilsonībā reģistrēti jau vairāki simti šādās jauktās laulībās dzimuši bērni. Tāpat vēstniecības rīcībā ir ziņas par prettiesiskiem bērnu aizvešanas gadījumiem pēc tam, kad noslēgtā laulība kļuvusi neaktuāla.

Saskaņā ar Latvijas vēstniecības Īrijā sniegto informāciju 2010.gadā Īrijā, pamatojoties uz Latvijas pilsoņu laulībām ar trešo valstu pilsoņiem, ir pieprasītas 436 uzturēšanās atļaujas, bet laika posmā no 2011.gada janvāra līdz augustam ir pieprasītas 199 uzturēšanās atļaujas: 80 – Pakistānas pilsoņiem, 20 – Bangladešas pilsoņiem, bet 16 – Indijas pilsoņiem.

Papildus konsulāro pakalpojumu un palīdzības sniegšanai vēstniecība ir aktīvi informējusi un uzrunājusi vairākus Īrijas kompetento iestāžu pārstāvjus par fiktīvo laulību problemātiku, un tā regulāri sadarbojas ar plašsaziņas līdzekļiem, lai informētu Latvijas sabiedrību par sekām šādu laulību noslēgšanā.

 

Komentāri (18)

ievuliitis 13.11.2011. 15.27

Gribētu saņemt skaidrojumu – kā no fiktīvām laulībām piedzimst bērni? Parakstoties vien meitenes kļūst “grūtas”?

+7
0
Atbildēt

6

    juris > ievuliitis 13.11.2011. 16.58

    Ir daļa tādu laulību, kurās viena puse tic, ka mīlestība ir pa īstam, bet otra puse spēlē tik līdzi. Tā var ietaupīt naudu – nav jāmaksā “pirmā iemaksa”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    juris > ievuliitis 13.11.2011. 18.24

    “Pirmā iemaksa” – parasti meitenēm pēc laulībām samaksā par darījumu, varbūt pēc tam maksā naudu iztikai. Sākumā daži tūkstoši eiro tie ir, bet nekas tāds, ko varētu izmantot, lai nostātos uz savām kājām (nabadzība ir viens no iemesliem, kāpēc meitenes iesaistās). Gadījumi var būt dažādi, bet man liekas, ka kāds šeit ir neprecīzi apzīmējis “fiktīvās laulībās dzimušie bērni”. Vairāk par tēmu var palasīt http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/katalogs/product.php?prod_id=57430&cat_id=RA==&sub_cat_id=T1JJRw==&third_cat_id= Ne vienmēr meitenes nesaprot, ko dara, bet arī mēģina vīriešus izmantot (prasot vēl naudu).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 13.11.2011. 18.51

    Paldies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta Ungailo > ievuliitis 13.11.2011. 23.36

    kārtējo reizi muļķības sarakstītas, īsti nesaprotot, par ko raksta. ja laulībā ir bērns, tad tā nekādā veidā vairs nevar būt fiktīva.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Yanis > ievuliitis 13.11.2011. 19.46

    Ir tāda paternitātes prezumpcija, kas nozīmē, ka, ja laulātai sievietei piedzimst bērns, tad tiek uzskatīts, ka tas ir viņas vīra bērns, kamēr netiek pierādīts pretējais. Tāpēc fiktīvajai sievai no cita vīrieša dzimušie bērni vienalga tiks uzskatīti par tajā laulībā dzimušajiem, līdz tiesas ceļā nebūs pierādīts pretējais, proti, ka bērna tēvs ir kāds cits, nevis fiktīvais vīrs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 13.11.2011. 18.02

    Paldies, man šķita, ka fiktīvas laulības ir, kad abas puses vienojās par laulību slēgšanu, bet skaidri zin, ka kopdzīve nesekos. To, ko aprakstāt jūs varētu saukt par apvārdošanu, krāpnieciski uztieptu laulību, viltus ievilināšanu laulības attiecībās.
    Jūtu līdzi meitenēm. Kas ir “pirmā iemaksa”?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

maija_br 13.11.2011. 15.12

Katram ir dota iespēja izvēlētis pa kuru ceļu iet. Rezultāts būs atkarīgs no pašu izvēles. Ja pielej glāzi un uzpirksteni, tad abi ir pilni. Cik kuram ir tā prāta tik arī ir.

+2
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 13.11.2011. 20.23

Stulbi tie pakistaniesi.
Kapec risket ar fiktivam laulibam, kuras preteja puse var anulet, pazaudet naudu un iespeju kadreiz nakotne nonakt ES?
Slesars un citi noziedznieki Saeima ir parupejusies, lai par, neatceros cik, fiktivi iegadatos dalas uznemuma, vai nopirktu trusu budu, un sanemtu uzturesanas atlaujas, ko masveida izmanto krievu noziedznieki.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu