Rīgā plaši svinēs Lāčplēša dienu • IR.lv

Rīgā plaši svinēs Lāčplēša dienu

24
Lāpu gājiens pērnā gada Lāčplēša dienā. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Vakarā – ugunsplosts Daugavā, lāpu gājiens, koncerts Strēlnieku laukumā un sadziedāšanās pie Rīgas pils

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, Rīgā paredzēti vairāki Lāčplēša dienai veltīti piemiņas pasākumi un plaša kultūras programma, tajā skaitā lāpu gājiens, koncerti, deju uzvedums, kino seansi, kā arī patriotiskas aktivitātes jauniešiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10.novembrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks kormūzikas koncerts “Mārtiņam Braunam 60”, savukārt kinoteātrī “K.Suns” paredzēta dokumentālās filmas “Gvido Zvaigzne” pirmizrāde.

11.novembra pasākumi sāksies plkst.9 Doma baznīcā ar Ekumenisko dievkalpojumu, pēc tam plkst.11 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā, plkst.13 ikvienam būs iespēja vērot Rīgas garnizona vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, plkst.14 pie Rīgas pils paredzēta svinīgā godasardzes maiņa, bet pēc tam notiks ziedu nolikšana pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa.

Lāčplēša dienas atceres pasākums ar valsts, Rīgas pašvaldības augstāko amatpersonu un militārpersonu piedalīšanos notiks arī Sudrabkalniņā. Pasākumā muzicēs profesionālais pūtēju orķestris “Rīga”, vairāki kori, kā arī folkloras kopa “Vilki”.

No plkst.17.30 līdz pat 23 vakarā tradicionāli notiks pasākums “Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem”, kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11.novembra krastmalai, kā arī koncerts Strēlnieku laukumā, ugunsplosta palaišana Daugavā, bet plkst.21.30 – sadziedāšanās pie Rīgas pils.

Ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim būs iespēja dienas gaitā apmeklēt arī vairākus bezmaksas koncertus, kas notiks Anglikāņu baznīcā, Rīgas Kultūras centrā “Iļguciems”, Rīgas Sv.Pētera baznīcā, VEF Kultūras pilī un Rīgas Latviešu biedrības namā. Tāpat 11.novembra atcerei Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” tiks demonstrēta filma “Vienīgā fotogrāfija”, bet Jūgendstila muzejā būs lekcija “Rīgas militārvēsturiskie pieminekļi”.

Jaunieši aicināti apmeklēt patriotiski izzinošus pasākumus Andrejsalā, kur risināsies patriotiska piedzīvojumu spēle jauniešiem “Rīgas hronika 11.11.11.”. Līdzīgs pasākums – “11. novembris mūsdienu acīm” notiks arī Zaķusalā, kurā paredzēta brīvības cīņu kaujas rekonstrukcija, kā arī viktorīna un strēlnieku stafete.

 

Komentāri (24)

astra_ozo 02.11.2011. 17.40

Visus, kas 11. novembrī dosies lāpu gājienā, A.Ozoliņš turpmāk konsekventi un nicīgi saukās par “lāpnešiem”.
Uzmanieties, biedri!

0
-1
Atbildēt

1

    helis > astra_ozo 02.11.2011. 18.12

    Kas ir A.Ozoliņš?

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 02.11.2011. 18.18

Kuri tad pamet šo valsti? Tie, kuri tai nav vajadzīgi, tie kuru nodokļi šeit ir vajadzīgi, bet paši nē. Ne jau es kur braukšu, ne arī streikošu, ne arī ko kombinēšu. Man jau ir pavisam maz palicis līdz pensijai. Un ne jau Firmas īpašnieki ir vainojami pie šādas situācijas, bet gan tieši valsts, tās nevienlīdzīgā attieksme pret cilvēku. Mēs saņemam izejvielas no Lietuvas. Viņi pateica strikti, pirmajā novembrī mēs nestrādājam un punkts, nestrādājam neviens un nekur. Ar to rēķinieties. Ne velti lindermaņi var čakarēt šo bezmugurkaulnieku zemi visās iespējamās pozās. Vienīgais svētums mums ir ES un ASV, bet paši neesam nekas. Tāpēc jau tieši kvalificētākie cilvēki pamet šo “laimes zemi” ka šeit viņi nejūtas ka cilvēki, bet gan kā dzīvnieki, kurus var vazāt un čakarēt kā patīk.

0
-1
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > Ilona Auziņa 02.11.2011. 19.21

    ——
    Starp citu, der atcerēties – bij’ laiks, kad ‘lāčplēši’-latviešu strēlnieki kopā ar ‘kravcoviem-lindermaņiem’ cīņā pret kopēju ienaidnieku gāja:
    ”11.novembrī plkst.18.00 Ogres kultūras centra Lielajā zālē tiks rādīta latviešu kinofilma “Latviešu strēlnieka stāsts”.
    Tā ir hrestomātiskiem nostāstiem apvīta filma par notikumies Latvijā laika posmā no 1915. līdz 1919.gadam, uzņemta pirms pusgadsimta, tālajā 1958.gadā, citā valsts iekārtā un ideoloģiskā mērcē. Bet varbūt tieši šobrīd ir interesanti to noskatīties.
    Režisors Pāvels Armands. Galvenajās lomās: Voldemārs Zandbergs, Eduards Pāvuls, Rita Meirāne, Alfreds Videnieks, Pēteris Cepurnieks, Harijs Avens.
    http://www.ogre24.lv/calendar/3398/events/20040-kinofilma-latviesu-strelnieku-stasts

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 02.11.2011. 15.30

Mani atkal tas neskars, jo man ir jāstrādā, kā parasti šādos svētkos. Tāpēc viss mans patriotisms tiks izmantots saimnieka kabatas piepildīšanai, lai es savukārt varētu saņemt savus “grašus” no viņa peļņas un kaut kā izdzīvot. Strādniekiem algas taču tagad nedrīkst celt, lai neceltos inflācija un kungiem neaizietu gar degunu tas iekārotais Eiro. Man ir vienalga vai maizi es pērku par Eiro, vai par Latiem, bet tā Eiro nestā labklājība var pārvērsties Grieķijas variantā, jo arī šeit ir pārāk augsta korupcija, pārāk daudz zagļu ir atbildīgos amatos. Visi tie godmaņi ar parexu labumiem joprojām vēl nekur nav pazuduši. Tātad faktiski man nav izvēles, svētkus svinēs kungi, es strādāšu viņu labumam.

+1
-5
Atbildēt

9

    Nordic Backoffice > Ilona Auziņa 02.11.2011. 18.42

    Dārgie “patrioti”, Lāčplēša diena nav nekādi svētki.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Ilona Auziņa > Ilona Auziņa 02.11.2011. 16.50

    roberts_11.> Ja es un tādi kā es būtu šai valstij vajadzīgi, tad tāda diskriminācija nebūtu, bet arī svētkus svinētu visi kopā. Es gan nedomāju ka mana profesija ir par matu sliktāka par kāda “saimnieka”izvēlēto, vienkārši šajā valstī šo saimnieku ciena un vērtē daudz augstāk par mani, par kvalificētu strādnieku, bez kura neviens saimnieks nevarētu vispār neko ne nopelnīt, ne iedarbināt. Tas ir kropls un nenormāls veidojums, ne valsts šajā jomā. Daudzi šādi saimnieķeļi ir sevi iecēluši dievu kārtā, apčakarē strādniekus un valsti ar aplokšņu algām, nodokļus nemaksā bet strādniekiem spļauj virsū. Tikai tēlo baigos gudrīšus un padomdevējus.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilona Auziņa > Ilona Auziņa 02.11.2011. 16.36

    nulle.> Kādam diemžēl ir jādara arī tie vienkāršie darbiņi, citādi pašam saimniekam nāksies gan vīlēt, gan ķīlēt un beigās visi būsim uz ielas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilona Auziņa > Ilona Auziņa 02.11.2011. 19.18

    Jā, jā pretstatā 9.maijam. Gan jau lindermaņi šajā bezmugurkaulnieku zemē panāks ari to.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Ilona Auziņa 02.11.2011. 21.49

    to Janka
    Vecīt, Tu esi ļoti vajadzīgs.
    Esi valstiski un sociāli atbildīgs, izveido savu uzņēmumu, kur nodarbinātu kaut 2-3 tautiešus, kuriem vairs nevajadzēs stāvēt rindā pēc municipālās zupas, bet kuri paši papildinās valsts budžetu, maksājot nodokļus!!!
    Jeb parūpējies par kriev-žīdu fašistisko izdzimteni, teroristu Lindermani, lai viņš pārstātu bojāt Latvija gaisu!!!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > Ilona Auziņa 02.11.2011. 17.09

    @ Janka
    ————————————————–
    Zinu, ka tādi cilvēki ir, pats kādus pāris, domāju, zinu personiski. Bet nu nav tak pie tāda cilvēka jāstrādā bezgalīgi. Ja tāds darba devējs, tad maksimāli daudz laika būtu jāvelta citas darba vietas meklēšanai. Un ja jau ir kvalifikācija un galva uz pleciem, tad ātrāk vai vēlāk tak prom tiksi.
    Un nav tam sakara ar valsti – kretīni ir visur. Austrumeiropā vairāk, tādēļ ka jāpārdzīvo “jaunbagātnieku sindroma” laiks. ja cilvēks strauji tiek pie kaut kā no stāvokļa, kad gandrīz nekā nav, tad mentāli daudzi to neiztur. ja cilvēkam kaut kas ir vairākās paaudzēs, un sabiedrībā vidējais labklājības līmenis ir pietiekami augsts vairākās paaudzēs, tad tur tādu problēmu mazāk. Tā kā mums vēl gadi vismaz 20 jānodzīvo, lai būtu kaut cik jēdzīga sabiedrība.
    Un jāatmet ir doma visur vainot valsti – ja jau esi augsti kvalificēts kādā profesijā, tad domāju, ka vajadzētu pietikt tak arī izdomai kā pašam kaut ko uzsākt. Lai veicas :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    helis > Ilona Auziņa 02.11.2011. 17.25

    Janka, ko vari īdēt!
    Ja reiz esi patriots, neviens tev neliedz darba devēju informēt kaut gadu iepriekš, ka 11.novembri tev vajadzēs brīvu.
    Neticu, ka tavs darba devējs tam nepiekristu un brīvdienu neiedotu, ja vien neesi slikts darbinieks.
    Pats esmu padots darbinieks/students, 11.novembri esmu izbrīvējis svētkiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > Ilona Auziņa 02.11.2011. 16.40

    Skaidrs, ka katrs darbs kādam ir jādara. Un jādara godīgi. Bet tas neliedz paralēli domāt un meklēt iespējas kā iegūt sev kādas augstākas kvalifikācijas vai labāku izglītību un realizēt kādas savas idejas, vai vienkārši paralēli visu laiku meklēt labāk apmaksātu darbu :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > Ilona Auziņa 02.11.2011. 16.33

    11. novembris ir piektdienā un nav sarkanais datums, tātad strādās lielākā daļa iedzīvotāju.
    Bet ja neapmierina darbinieka liktenis, meklē citas iespējas kā nopelnīt. lai cik labi valstī ies, tā tavā vietā labāku darba vietu neatradīs un arī neizdomās, vai ir vērts un kādu biznesu pašam uzsākt. Jārīkojas ir pašam, nevis jāvaino kaut kādi saimnieki vai valsts.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu