Ņina Jaka (Candrakanti), vāc ziedojumus • IR.lv

Ņina Jaka (Candrakanti), vāc ziedojumus

4
Vērmanes dārzs ir viena no vietām, kur Ņina 18 gadus vāc ziedojumus zupas virtuvei. Vīrieši ziedojot vairāk nekā sievietes.
Ieva Alberte

Šī ir Ņinas pirmā intervija, viņa ir uztraukusies. Blociņā pierakstījusi, ko vēlas pateikt

Indiešu veģetārajā kafejnīcā Barona ielā, kur tiekamies, Ņina paņēmusi līdzi grāmatu Bhagavad Gīta. Tās ir Krišnas garīgās sarunas. Tieši šo grāmatu pirms 18 gadiem viņai iedeva draudzene. Izlasītais uzrunāja. Tolaik Ņina strādāja tirdzniecībā, viņai ir augstākā izglītība uzņēmējdarbībā un ekonomikā. «Uzzinājis, ka esmu pievienojusies garīgai kustībai, tēvs domāja, ka man pieklātos darīt ko labāku. Mani karjera neinteresēja, un, šķiet, es karjeru arī ne. Tas, kas ar mani notika, ir liktenis,» Ņina apgaroti pasmaida. Šajā darbā viņa varot sabiedrībai dot vairāk nekā iepriekšējā. 

Candrakanti ir Ņinas garīgais vārds. Savu darbavietu viņa dēvē par templi. Tā ir žēlsirdības misija Dzīvības ēdiens, kur Ņinas pirmais darbs bija pavāre. Kolēģi ieteica pamēģināt vākt ziedojumus, jo padodoties kontakts ar cilvēkiem. «Mani vienmēr saistījusi ideja palīdzēt citiem. Zupas virtuve jau nav tikai žēlsirdība un cilvēku pabarošana, tā ir arī filozofija.» Ziedojot cilvēks kļūstot maigāks un laimīgāks. Spēja palīdzēt liecina par garīgo attīstības līmeni. «Ko iztērēji pats, tas iztērēts uz mūžīgiem laikiem, taču tas, ar ko dalījies, nāks atpakaļ. Dodot cilvēks atbrīvo vietu, lai pēcāk saņemtu.» 

Ik dienu Ņina ziedojumus vāc 3-4 stundas. Ne tikai Rīgā. Kad darbs ir galvaspilsētā, sazvanās ar Andri, kurš vāc ziedojumus Sarkanajam Krustam, stāvēdams pie Mākslas akadēmijas. «Reiz aizgāju iepazīties, viņš atnāca ciemos uz mūsu misiju,» stāsta Ņina. Bieži vien cilvēki viņus uzskatot par ubagiem. Viens iemet kolektē papīru, nevis naudu, otrs pārmet, ka baro bomžus. «Mēs barojam visus. Cilvēki nāk pie mums ne tikai lai paēstu. Viņiem vajag cieņu un sajust to, ka ir kādam vajadzīgi.» Izsalkušie ir pateicīgi un neiebilst, ka ēdiens ir veģetārs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu