Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju otrdien ievēlēta 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa
(Vienotība). Par viņu aizklātā balsošanā balsoja 51 deputāts, pret bija 44. Par priekšsēdētājas pirmo biedru ievēlēta Zatlera Reformu partijas deputāte Inga Bite. Par otro biedru ievēlēts Saskaņas centra frakcijas deputāts Andrejs Klementjevs. Saeimas sekretāra amatā ievēlēts Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), bet par viņa biedru – Jānis Vucāns (ZZS). Savā pirmajā sēdē Saeima nespēja vienoties par jaunās valdības veidotāju sākotnēji izvirzīto kandidātu priekšsēdētāja amatam – Valdi Zatleru. Par viņu slēgtajā balsojumā nobalsoja tikai 46 deputāti, bet, balsojot atkārtoti, tikai 45 deputāti. 

Svētdien, dienu pirms 11.Saeimas pirmās sēdes, par aiziešanu no Zatlera Reformu partijas paziņoja seši no frakcijas 22 deputātiem: Klāvs Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs. Iemesls esot «nedemokrātiskā lēmumu pieņemšana un savstarpējā neuzticēšanās». Līdz ar to ZRP frakcijā Saeimā paliek 16 deputāti, bet nākamā koalīcija pavisam droši var rēķināties ar 50 deputātu, ne vairs 56 atbalstu.

Naktī uz 16.oktobri Mālpils novada Upmalās sagruva trīsstāvu ķieģeļu dzīvojamās mājas daļa. Bojā gāja pieci cilvēki, vēl septiņi ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Nelaimes iemesli vēl tiek noskaidroti. Ēka, visticamāk, sagruvusi sprādziena rezultātā, kas noticis pēc tam, kad vienā no dzīvokļiem naktī notikusi gāzes noplūde.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu