Fiasko sarunās ar Gruziju par Maskavas uzņemšanu PTO • IR.lv

Fiasko sarunās ar Gruziju par Maskavas uzņemšanu PTO

23
Kahetijas reģions Gruzijā slavens ar vīnogulājiem. Gruzija pasaulē pazīstama ar saviem vīniem. Publicitātes foto

Krievija noraidījusi Gruzijas atbalstīto Šveices priekšlikumu par “starptautisko novērotāju uzraudzību tirdzniecības koridoros”

Ar Šveices starpniecību rīkotās Gruzijas un Krievijas sarunas par Maskavas uzņemšanu Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) beigušās ar fiasko, sestdien apliecināja Gruzijas ārlietu ministra vietnieks Sergi Kapanadze.

“Sarunas beidzās ar fiasko. Vienošanās nav panākta,” Šveicē pavēstīja Kapanadze, raksta LETA/AFP.

Krievija ir pasaulē lielākā ekonomika, kas nav pievienojusies PTO. Sākotnējās sarunas par Krievijas iestāšanos sākās 1993.gadā, bet tās aizkavējuši strīdi par virkni jautājumu.

Tbilisi brīdinājusi, ka tā varētu noteikt veto Krievijas uzņemšanai PTO saistībā ar Krievijas atbalstu Gruzijas separātiskajiem reģioniem un pieprasījusi starptautisku uzraudzību robežkontroles punktiem ar Abhāziju un Dienvidosetiju.

Kā skaidroja Kapanadze, Krievija noraidījusi Gruzijas atbalstīto Šveices priekšlikumu par “starptautisko novērotāju uzraudzību tirdzniecības koridoros”.

“Ja Krievijas nostāja paliks nemainīga, es neredzu iemeslu nākamajam sarunu raundam,” norādīja Gruzijas ārlietu ministra vietnieks. Taču, ja Šveice uzskatīs, ka ir nepieciešams turpināt sarunas, Gruzija tam ir gatava, viņš piebilda.

 

Komentāri (23)

austrisv 09.10.2011. 10.47

Priecājos, ka tā vismaz Gruzija var atsist bumbu Krievijas laukumā.
Vismaz kaut kāda ietekme Gruzijai ir.

+13
0
Atbildēt

2

oktaavs 09.10.2011. 12.00

Sarkozī nav visi Rietumi. Tas ir šrēderveidīgais glumeklis. Atcerēsimies kaut vai desanta kuģu pārdošanu Krievijai. Galvenais, lai bizness. Vienalga, ar ko. Nerēķinoties pat ar NATO “partneru” drošību.
Pārāk daudz visādu “draugu” – uzmetēju paradījies pēdējā laikā. Nevajag ticēt katram, kas smaida pretī, bet klusībā iet mazgāt rokas pēc katra sveiciena.

+14
-1
Atbildēt

0

austrisv 09.10.2011. 11.27

Kāpēc tad Krievija tā cenšas iekļūt PTO, ja jau nav jēgas nekādas?

+7
0
Atbildēt

1

    dro > austrisv 09.10.2011. 11.34

    Bet. Krievijai nav vajadzīga PTO tāpat kā PSRS Hāgas konvencija par karagūstekņiem, toties Krievijai vienmēr vajadzīgs iemesls, lai varētu kliegt par vispasaules sazvērestību pret Svjataja Russ:)

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu