Vešņakovs: jaunajai valdībai jāsaglabā labās attiecības ar Krieviju • IR.lv

Vešņakovs: jaunajai valdībai jāsaglabā labās attiecības ar Krieviju

17
Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Foto: Raitis Plauks, F64

Arī Krievijas vēstnieks, tāpat kā ASV, ticies ar Urbanoviču viņa mājās

No jaunās valdības būs atkarīgs, vai Latvijas un Krievijas attiecības attīstīsies vai tiks bremzētas, uzskata Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma” Krievijas vēstnieks norādīja, ka ir jāizveido tāda valdība, ar kādu savas cerības saista Latvijas tauta. Viņš izteica cerību, ka jaunais Ministru kabinets strādās pragmatiski, kas ļaus saglabāt labas attiecības ar Krieviju, ziņo LETA.

Krievijas vēstnieks uzsvēra, ka viņu nevar apvainot, ka viņš būtu izdarījis spiedienu uz kādu no Latvijas politiskajiem spēkiem. Diplomātam esot normālas attiecības ar daudziem Latvijas politiķiem, un arī viņš, tāpat kā ASV vēstniece Džūdita Gārbere, ir ticies ar apvienības “Saskaņas centrs” (SC) līderi Jāni Urbanoviču viņa mājā.

Jautāts par SC līdera Nila Ušakova sperto soli, atzīstot Latvijas okupāciju, Vešņakovs atbildēja, ka šajā jautājumā viņš piekrīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa paustajam viedoklim, ka par vēstures jautājumiem ir jārunā vēsturnieku komisijai.

Latvijas-Krievijas vēsturnieku komisijas pirmā sēde notiks 14.novembrī, piebilda Krievijas vēstnieks.

Jau ziņots, ka 16.septembrī Rīgas konferences dalībniekiem rīkotajā pieņemšanā Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs (SC) uzrunā angļu valodā minējis frāzi “pēc 50 padomju okupācijas gadiem”, apstiprināja vairāki konferences dalībnieki.

Kā ziņots, vienošanās par Latvijas-Krievijas vēsturnieku komisijas izveidi tika panākta toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā Krievijā decembrī.

 

Komentāri (17)

kristaps_drone 06.10.2011. 09.55

Tulkojot no diplomātiskās valodas Vešņakova teikto, tas nozīmē: “Jāturpina līst krievijas priekšā kā to darīja zoozatlers un izpārdot Latvijas īpašumus krievijai, kā to uzsāka darīt šlesers un citi Latvijas “patrioti””.

+9
0
Atbildēt

0

buchamona 06.10.2011. 08.09

Diez, kas šitas ir – Vešņakova kārtējais uzrūciens par tēmu, ko darīt LR, jeb kāds žurnālists ir bijis tik nesaprātīgs, ka pats pajautājis “lielā brāļa” pārstāvim, kas Latvijai būtu jādara – kāda koalīcija jāveido ? :)

+8
0
Atbildēt

1

    dzintarz > buchamona 06.10.2011. 13.20

    Drīzāk kādam “prātīgam” žurnaļugam pazvanīja (tādu mums te, ka mudž) un ieteica pajautāt…

    0
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 06.10.2011. 10.54

Paldies, bet Zatlers un Urbanovičs jau ziņu no Putina saņēma!

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu