Flika vietā pagaidām būs Laila Odiņa • IR.lv

Flika vietā pagaidām būs Laila Odiņa

24
Laila Odiņa. Publicitātes foto
Baiba Rulle

Otrdien “airBaltic” jaunā padome apstiprinās pagaidu vadību

Sagaidāms, ka par lidsabiedrības “airBaltic” valdes priekšsēža Bertolta Flika pagaidu pēcteci kļūs pašreizējā lidsabiedrības operatīvās vadības direktore Laila Odiņa, liecina “IR” rīcībā esošā informācija. Odiņa “airBaltic” strādājusi ilgstoši, un līdz 2010.gada pavasarim viņa bija arī “airBaltic” valdes locekle.

Odiņu Flika pagaidu pēcteces amatā apstiprinās “airBaltic” jaunā padome, kuru plānots iecelt otrdien paredzētajā lidsabiedrības akcionāru sapulcē.

Par to, ka “airBaltic” sākotnēji būs pagaidu vadītājs no kompānijas vidus, ko vēlāk plānots nomainīt ar starptautiski atzītu aviācijas ekspertu, otrdienas rītā intervijā LTV1 paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība). Pagaidu vadītāja vārdu premjers nenosauca, tomēr uzsvēra, ka tas būšot pagaidu valdes priekšsēdētājs, kas vēlāk tiks mainīts. “”airBaltic” vadībā jābūt cilvēkam ar pieredzi un starptautisku reputāciju,” sacīja premjers, norādot, ka kadru atlasi valdības uzdevumā veic Satiksmes ministrija ar Finanšu un Tieslietu ministriju palīdzību sadarbībā ar piesaistīto konsultantu “Prudentia”.

Vēlāk valdības sēdes laikā Dombrovskis žurnālistiem sacīja, ka Odiņa ir ļoti profesionāla kandidāte lidsabiedrības vadītāja amatam. Viņš norādīja, ka Odiņa strādā uzņēmumā kopš dibināšanas un viņas darbība ir vērtējama pozitīvi, vēsta LETA.

Premjers gan uzsvēra, ka gala lēmums par pagaidu vadītāja iecelšanu vēl nav pieņemts. Par to jālemj akcionāru sapulcē.

Valsts kapitāldaļu turētāja pārstāvis Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss neapstiprināja, ka līdzšinējā “airBaltic” vadītāja Bertolta Flika vietā paredzēts iecelt Odiņu, norādot, ka to apstiprinās uzņēmuma padome. Vaicāts, vai Odiņas kandidatūra tiek vērtēta, viņš teica, ka tiek vērtētas dažādas kandidatūras.

Jau ziņots, ka starp valsti un “Baltijas Aviācijas sistēmām” (BAS) parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai un Latvijas valsts un BAS varētu lidsabiedrībā ieguldīt 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu).

Saskaņā ar “airBaltic” akcionāru vienošanos tiek izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums un veikti nepieciešamie ieguldījumi aptuveni 100 miljonu latu apmērā lidsabiedrības pamatkapitālā.

Līdz ar vienošanās parakstīšanu valstij ir nodrošināta faktiskā kontrole pār uzņēmumu.

Pamatkapitālā sākotnēji paredzētajiem līdzekļiem 30 miljonu latu apmērā ir jāienāk kompānijas kontā divu nedēļu laikā.

 

Komentāri (24)

anete_raugule 04.10.2011. 12.14

Nav diezko laba ziņa akcionāriem (tas ir mums visiem, jo ieguldīs mūsu visu naudu) – Odiņa AB sēž jau gadiem, ar Fliku labi sastrādājusies un tikmēr vadīja operacionālās funkcijas, kamēr svarīgākās un pelnošākās aizmigrēja uz ar BAS saistītiem uzņēmumiem.

+8
-1
Atbildēt

2

    austrisv > anete_raugule 04.10.2011. 14.00

    Vai tad ši dāma nav tikai uz laiku! Bez tam, gan jau darba līgumā būs noteikta svi’na spilnvaras un arī atbildība, lai gan ko var zināt no ZZS, jo tie jau ir īsti pros…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    anete_raugule > anete_raugule 04.10.2011. 15.47

    Protams, protams – mūsu ministrijas profesionāļi līgumā visu precīzi norādīs un pēc tam kontrolēs izpildi. Tikpat veiksmīgi kā līdz šim ;)) Un laiku jau vajag tikai tik daudz, lai sakārtotu to, kas AB vēl kārtojams. Neliekas, ka no Parex epopejas esam kaut ko mācījušies.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 04.10.2011. 11.27

Jā, kurmīt, daudziem simpatiska tava dzīves devīze – labāk priekšnieka pakaļu bučot kā uzņemties atbildību:))

+8
-1
Atbildēt

2

    austrisv > dro 04.10.2011. 13.58

    Ino! precīzi un man atkal bija jāsmejas, lai gan kurmja “pārdomas” nelasu, bet kurmis paliek kurmis, un secinājums tiešām smieklīgs.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > dro 04.10.2011. 15.20

    >> lno, Bet

    Nabadziņi. Katrs jau citus vērtē pēc sevis. Grūta gan jums tā dzīve – priekšniekiem pakaļas visu mūžu jālaiza … :)))

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

Valdis Liepiņš 04.10.2011. 10.40

viena no shēmas dalībniecēm:

Savukārt SIA “Baltic Miles” valdes priekšsēdētājs ir “airBaltic” pārdošanas un mārketinga vecākais viceprezidents Grigorijs Pomerancevs. 2010.gada februārī uzņēmumu nodibināja BAS, taču jau pēc nedēļas par tās īpašnieci kļuva SIA “Baltic Airlines”, kas pati pieder “airBaltic”. “Baltic Airlines” valdē darbojas Fliks, Antonovičs, “airBaltic” operatīvās vadības direktore Laila Odiņa un bijušais “airBaltic” komercdirektors Tero Taskila, kurš kopš vasaras ir Igaunijas lidsabiedrības “Estonian Air” prezidents.

+3
0
Atbildēt

2

    Valdis Liepiņš > Valdis Liepiņš 04.10.2011. 11.54

    Palis_L jau gana iesaistīts kompānijas padomē krēslā pirsdams, tāpēc te sviedriem vaigā cīnās.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Zeks > Valdis Liepiņš 04.10.2011. 10.45

    SIA “Baltic Miles” ir airBalticam piederoša kompānija un ir tikai normāli, ka tās valdē ir airBaltic menedžmenta pārstāvji.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu