“airBaltic” akcionāri izsludina pārtraukumu līdz 4.oktobrim • IR.lv

“airBaltic” akcionāri izsludina pārtraukumu līdz 4.oktobrim

11
Bertolts Fliks. Foto: Nora Krevneva, F64

Mazākumakcionārs BAS piekrīt akcionāru līguma atcelšanai un Flika nomaiņai

“airBaltic” akcionāri sapulcē vienojušies līdz 4.oktobrim izsludināt pārtraukumu, lai starplaikā vienotos par tehniskajām detaļām lidsabiedrības pamatkapitāla palielināšanai. Latvijas valstij un mazākumakcionāram “Baltijas Aviācijas sistēmas” (BAS) lidsabiedrībā jāiegulda 153 miljoni eiro, informē “airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Akcionāru sapulcē “airBaltic” valdes priekšsēdētājs Bertolts Fliks piedalījies ar videokonferences starpniecību. Kā LTV ziņām izteicās Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss, tas ir labāk nekā nepiedalīties vispār. Kā zināms, Fliks jau ilgstoši bēguļo ārpus Latvijas.

Otrdien tika izziņots, ka Latvijas valdība un BAS vienojušies par darījuma noslēgšanu un kopīgi ieguldīs lidsabiedrībā. Latvijas valdība nodrošinās 57,6 miljonus latu (81,9 miljoni eiro), savukārt privātais investors BAS ieguldīs aptuveni 50 miljoni latu (71,1 miljoni eiro).

Jau ziņots, ka Latvijas nacionālās aviokompānijas “airBaltic”  akcionāri ceturtdien panākuši vienošanos par savulaik slēgtā akcionāru līguma atcelšanu un aviokompānijas prezidenta Bertolta Flika nomaiņu, BNS apliecināja Matīss. 

Šī vienošanās gan vēl jāapstiprina akcionāru sapulcei, kuras sākums ceturtdien ievilkās privātā aviokompānijas akcionāra “Baltijas Aviācijas sistēmas” (BAS) patiesā labuma guvēja Andreja Rudeško pārstāvja kavēšanās dēļ. Pēc BNS ziņām, sapulce ir sākusies. 

Matīss informēja, ka akcionāriem jāpanāk vienošanās par pamatkapitāla finansēšanas detaļām. “airBaltic” akcionāri patlaban joprojām atrodas aviokompānijas birojā un turpina sarunas. 

BAS valdes locekle Inga Piterniece arī teica, ka abu akcionāru starpā vēl notiek sarunas, taču BAS piekrīt akcionāru līguma atcelšanai un Flika nomaiņai.

Kā ziņots, “airBaltic” akcionāru sapulcē varētu tikt pieņemti lēmumi par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu, valdes un padomes nomaiņu un statūtu izmaiņām, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja valdības pārstāvji.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) skaidroja, ka ministrija ir jau sagatavojusi dokumentus, lai varētu akcionāru sapulcē iecelt jaunu valdi un jaunu padomi.

 

Komentāri (11)

zaaaster 30.09.2011. 01.07

Autorizējos. Man joprojām šķiet nožēlojami, ka mums jācīnās (airBaltic lietā) pret Nagliju, Piternieci un vēl dažiem, kas tajā tālajā laikā bija galvenie PRIVATIZĀCIJAS aģentūras darbinieki(ofšorus es neskaitu, jo tur var būt gan šķēļuks, gan hūte, gan šlesis, tāpat neviens īsto neuzzinās), kam VAJADZĒJA aizstāvēt tautas intereses privatizācijas procesā un visas lietas pārdot ,pēc iespējas izdevīgāk mums ,nodokļu maksātājiem? Kas ir Piterniece? Kāpēc mums tagad jāklausās viņas gudrā diršana? Varbūt ir iestājies noilgums amata noziegumam? Tāpat Naglijs,Razumovskis, vai pret tiem trijiem bāleliņem nevar vērsties tiesā.Tāpēc jau mūsu tauta pamet Dzimteni, ka šādu ,joprojām, valsti slaukt vēlošos iezemiešu pūliņi nav apturami. Tāpēc mums joprojām nav naudas , ka visu vajag sabāzt dažu gudreļu kabatās! HEI, kad visi no šejienes būs aizbraukuši, ko tad jūs slauksiet??? Protams teritorija tukša nepaliks, -būs dienvidnieki, aziāti, krievi. Tik Latvieši, dēļ mūsu pašu kangariem jau pēc 30 gadiem būsim kā LĪVI tagad Latvijā. Kāds kaut kur ja labi pameklē atradīsies!

+5
0
Atbildēt

0

Ilga Jonikāne 29.09.2011. 22.53

Tātad, vilcinamies līdz tiks izveidota jaunā valdība? Ar cerību, ka pie šprices tiks “saprātīgākas” politikas realizētāji. Bumba atpakaļ valstij. Ping pongs turpinās.

+2
0
Atbildēt

0

Valdis Liepiņš 29.09.2011. 16.01

nu a ko varēja gaidīt? tā tik vēl trūka, lai šodien kaut ko parakstītu. joprojām nav gada pārskats par 2010.gadu + nav taču iespējams, ka vienā dienā likvidēsies rižika firmu tīkls, kas nosmeļ peļņu.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu