ZRP piekāpjas "Vienotībai" • IR.lv

ZRP piekāpjas “Vienotībai”

43
Foto: Edijs Palens, LETA

Partija gatava sarunas par koalīcijas veidošanu turpināt divatā

Zatlera reformu partijas (ZRP) valde šodien nolēmusi piekāpties “Vienotības” prasībām un turpināt sarunas par koalīcijas veidošanu divatā, kā arī darbu ekspertu grupās pagaidām veikt bez iespējamā trešā koalīcijas partnera piesaistīšanas, žurnālistiem pēc ZRP valdes sēdes pastāstīja ZRP izvirzītais premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs, vēstī LETA.

Sprūdžs norādīja, ka ZRP uzskatot “Vienotību” par savu prioritāro partneri koalīcijā, tāpēc piekritusi tās nosacījumiem darboties ekspertu grupās divatā.

ZRP politiķis atzina, ka šo soli nevarētu uzskatīt par iespējamo trešo koalīcijas partneru – apvienības “Saskaņas centrs” (SC) un nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK – pastumšanu malā, jo vienkārši sarunās ar šie politiskajiem spēkiem tiekot ieturēta pauze. “Tas ir “Vienotības” piedāvājums, kuru esam gatavi respektēt, jo nedomājam, ka tas nodarīs lielu postu,” teica Sprūdžs. Viņš gan šo ZRP lēmumu nevēloties traktēt kā lielu piekāpšanos “Vienotībai”, jo neuzskata, ka tas lielā mērā traucēs koalīcijas veidošanas procesu. “Ja “Vienotībai” tas liekas tik svarīgi, tad varam piekāpties, ja turpinām sarunas par programmām, nevis amatiem,” piebilda ZRP politiķis.

Kā ziņots, kopš svētdienas starp Saeimā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem notiek konsultācijas par koalīcijas veidošanu. Līdz šodienai jau notikuši vairāki sarunu raundi, un kā koalīcijas kodols iezīmējas ZRP un “Vienotība”, kas turpina sarunas ar trešajiem iespējamiem partneriem – SC un nacionālo apvienību.Tomēr koalīcijas veidošana nedaudz iestrēgusi, jo “Vienotību” neapmierina pašreizējais sarunu formāts, kad ekspertu darba grupas ir izveidotas ar abiem iespējamajiem partneriem. Tādēļ “Vienotības” valde vakar nolēma aicināt ZRP atsākt divpusējās sarunas un darbu ekspertu grupās turpināt divatā.

Žurnāls IR aptaujāja savus lasītājus par to, vai “Saskaņas centram” jābūt valdībā. Aptaujā piedalījās 2205 lasītāji. No viņiem  48,9% pauda viedokli, ka SC jāatstāj opozīcijā, bet koalīcija jāveido ZRP, “Vienotībai” un Nacionālajai apvienībai. Savukārt 28,8% aptaujāto uzskata, ka koalīcija jāveido SC, ZRP un “Vienotībai”, bet to jāvada pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim (V).

Savukārt neliela daļa lasītāju uzskata, ka valdība jāvada premjeram, kurš nav nevienas partijas biedrs, un to jāveido SC, ZRP un “Vienotībai”. Šādu atbildi snieguši 6,4% aptaujāto. Nedaudz mazāk – 6% uzskata, ka SC ir jāvada valdība, jo šis politiskais spēks ir vēlēšanu līderis, bet 2,2% – ka koalīcija jāveido SC, ZRP un “Vienotībai Zatlera partijas premjera amata kandidāta vadībā. Vēl 6,4% aptaujāto pauduši uzskatu, ka jāveido plaša koalīcija no visiem ievēlētajiem spēkiem, 0,8% aptaujāto nav bijis viedoklis, bet 0,4% aptaujāto bija vienalga.

 

Komentāri (43)

garausiitis 23.09.2011. 13.21

Mētājas kā mežā apmaldījusies ogotāja , cerams atradīs kā tikt no meža ārā.

+15
-2
Atbildēt

4

    Roberts Gūtšmits > garausiitis 23.09.2011. 17.40

    >> lno
    Sprūdžs ? Domāju gan. Tas bija jūtams jau vēlēšanu naktī. Bez zatleriešiem nav iespējama NEVIENA koalīcija.
    Taču tas, ka Valūtas fonda grāmatvedim un viņa rudajai blodīnei ir problēmas ar elementāro matemātiku gan tagad redzams pat ar neapbruņotu aci … :)))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > garausiitis 23.09.2011. 23.00

    to Kurmītis
    Ar aritmetiku nenaktu par launu sadraudzeties fasistu pakalam – neostalinistiem, SC, lai saprastu, ka 28%, ta nav nekada uzvara. Par cekas pederastu panakumiem, tik talu pat grutgalvitis Slesars var aizskaitit.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 23.09.2011. 13.54

    :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 23.09.2011. 13.23

    Vai Sprūdžs beidzot saskaitījis, cik vietas ZRP ieguvusi saeimā?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

ingus 23.09.2011. 13.19

Njā vajadzēja 4 dienas, lai ZRP beigtu brāļošanos ar SC…

+12
-2
Atbildēt

0

JānisLetiņš 23.09.2011. 13.31

Solis pariezā virzienā! Izskatās, ka Vienotībai apnika Zatleriešu haotiskā, neproduktīvā darbošanās un šie nolēma mazliet pievilkt grožus jaunajam kumeļam! Ja ZRP vēlas kaut ko paveikt, tad būtu gudri, ja viņi nesmādētu V padomu un pieredzi īpaši laikā, kad jaunā Saeima sāks darboties! Cerams, ka tas ir arī beigu sākums brāļošanās centieniem ar SC!

+10
-2
Atbildēt

2

    Roberts Gūtšmits > JānisLetiņš 23.09.2011. 17.43

    >> Kamilla

    Tu pati arī tici visam tam sviestam, ko uzrakstīji? Ka lupata Pīļknābis ir spējīgs kādam “grožus pievilt” ? Tu to Āboltiņas acīs ieraudzīji, ja? … :)))

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    undriine > JānisLetiņš 23.09.2011. 19.18

    Kurmītis ir akls, nemaz neredz, kādas muļķības sarakstījis.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu