Sāk iezīmēties nākamās Saeimas aprises • IR.lv

Sāk iezīmēties nākamās Saeimas aprises

42

Neoficiāli zināmi nākamie deputāti

Sāk iezīmēties jaunās 11.Saeimas aprises.

Saskaņas centra iespējamie deputāti

Kā informē Latvijas televīzijas Ziņu dienests, no vēlēšanu uzvarētāja – apvienības “Saskaņas centrs” (SC) – Rīgas apgabalā ievēlēti Jānis Urbanovičs, Nikolajs Kabanovs, Andrejs Klementjevs, Sergejs Mirskis, Boriss Cilevičs, Igors Pimenovs, Artūrs Rubiks, raksta LETA.

Saeimas futbola komanda arī turpmāk būs nopietns spēks, jo parlamentā atkal iekļuvis bijušais Latvijas futbola izlases kapteinis, patlaban treneris Mihails Zemļinskis. Tāpat ievēlēti Ņikita Ņikiforovs, Igors Zujevs, Sergejs Potapkins, Irina Cvetkova, ziņo Latvijas Televīzija.

Savukārt telekompānijas “TV3” raidījums “Nekā personīga” nosauc Igoru Meļņikovu.

Vidzemē ievēlēti Sergejs Dolgopolovs, Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons. “Nekā personīga” ziņo, ka šajā vēlēšanu apgabalā ievēlēti arī Aleksandrs Sakovskis un Viktors Jakovļevs.

Zemgalē no SC ievēlēti Vitālijs Orlovs, Ivars Zariņš, Vladimirs Reskājs, Kurzemē – Valērijs Agešins un Andrejs Elksniņš.

Latgalē ievēlēti Jānis Tutins, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs, Raimonds Rubiks, ziņo Latvijas televīzija. “Nekā personīga” nosauc Ribakovu, Tutinu, R.Rubiku, Jeļenu Lazarevu, Dmitriju Radionovu, Aleksandru Jakimovu, Vladimiru Nikonovu, Marjanu Ivanovu-Jevsejevu, bet nenosauc Burunovu un Fjodorovu.

SC kopā ir 31 mandāts 11.Saeimā.

ZRP iespējamie deputāti 

No Zatlera reformu partijas (ZRP) Rīgas vēlēšanu apgabalā varētu būt ievēlēti Edmunds Sprūdžs, Vjačeslavs Dombrovskis, Kārlis Eņģelis, Inga Bite un Valdis Liepiņš, liecina jaunākā aģentūras LETA rīcībā esošā informācija par provizoriskajiem ārkārtas Saeimas vēlēšanu rezultātiem.

Vidzemes apgabalā no ZRP savukārt varētu būt ievēlēts Valdis Zatlers, Una Gavare, Romualds Ražuks, Gunārs Rusiņš, Elīna Siliņa, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Jānis Upenieks. Šajā apgabalā kandidēja arī bijusī prezidenta padomniece Sandra Sondore-Kukule, kura nav ievēlēta. ZRP kopā ieguvusi 22 mandātus 11.Saeimā.

Jau ziņots, ka Latgales vēlēšanu apgabalā ievēlēti Juris Viļums un Gunārs Igaunis.

Savukārt Kurzemē no šī politiskā spēka ievēlēti Inita Bišofa, Inese Lībiņa-Egnere, Jānis Junkurs un Loreta Skaburska, kura tikai par trīs balsīm apsteidz Edmundu Demiteru.

Zemgalē ievēlēti Jānis Ozoliņš, Klāvs Olšteins, Mārtiņš Vilde, Viktors Valainis, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija. Savukārt “Nekā personīga” norāda, ka Valaiņa vietā ievēlēti Inga Vanaga vai Māris Freimanis.

ZRP kopā ieguvusi 22 mandātus.

ZZS iespējamie deputāti

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgā ievēlēti Raimonds Vējonis un Kārlis Seržants, Vidzemē – Jānis Dūklavs, Ingmārs Līdaka un, visticamāk, Iveta Grigule, kura par dažiem simtiem balsu apsteidz Māri Kučinski, Kurzemē – Dana Reizniece-Ozola, Aija Barča, Jānis Vucāns, Zemgalē – Augusts Brigmanis, Uldis Augulis, Andris Bērziņš, Latgalē – Jānis Klaužs un Rihards Eigims, ziņo televīzijas. Līdz ar to faktiski ir zināmi visi 13 ZZS mandātu ieguvēji.

“Vienotības” iespējamie deputāti

Kā ziņots, apvienība “Vienotība” 11.Saeimā ieguvusi 20 mandātus.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka sešus mandātus šis politiskais spēks saņemtu Rīgas vēlēšanu apgabalā. No Rīgas apgabala no “Vienotības” ievēlēti varētu būt finanšu ministrs Andris Vilks, Ojārs Kalniņš, Andrejs Judins, Andris Buiķis un Ilze Viņķele. Kā sestā ievēlēta Inguna Rībena. Savukārt ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, kurš bija šī saraksta augšgalā, saņēmis 13 000 mīnusu un 17 000 plusu, tādējādi viņš nav ieguvis deputātu mandātu.

No Vidzemes vēlēšanu apgabala no apvienības “Vienotība” varētu būt ievēlēti premjers Valdis Dombrovskis, Ina Druviete, Artis Pabriks, Ilma Čepāne, Ainars Latkovskis, Dzintars Ābiķis un Edvards Smiltēns.

Latgalē no “Vienotības” varētu būt ievēlēts Aleksejs Loskutovs un Jānis Lāčplēsis.

Kurzemes apgabalā savukārt no “Vienotības” varētu būt ievēlēti Solvita Āboltiņa un Janīna Kursīte.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka, pēc provizoriskajiem rezultātiem, no “Vienotības” saraksta Zemgalē varētu būt ievēlēts Atis Lejiņš, Dzintars Zaķis un Aivars Volfs. Latvijas Televīzija neizslēdz iespēju, ka Volfa vietā varētu būt ievēlēts Jānis Reirs.

Nacionālās apvienības iespējamie deputāti

No apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) jaunajā Saeimā varētu būt ievēlēti visi septiņi pašreizējie deputāti, liecina LETA rīcībā esošā informācija.

No Vidzemes vēlēšanu apgabala varētu būt ievēlēts Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, Ināra Mūrniece, Romāns Naudiņš un Kārlis Krēsliņš.

No Zemgales – Imants Parādnieks un Vineta Poriņa, no Kurzemes – Gaidis Bērziņš un Dzintars Kudums.

No Latgales varētu būt ievēlēta Inese Laizāne, bet no Rīgas – Einārs Cilinskis, Dzintars Rasnačs, Ilmārs Latkovskis un Dāvis Stalts.

VL-TB/LNNK 11.Saeimā ieguvusi 14 mandātus. 10.Saeimā politisko spēku pārstāvēja Cilinskis, Dzintars, Bērziņš, Dombrava, Laizāne, Parādnieks un Rasnačs.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Arņa Cimdara teiktā, oficiālie vēlēšanu rezultāti tiks paziņoti ne ātrāk kā četru dienu un ne vēlāk kā trīs nedēļu laikā. Trīs darba dienu laikā var apstrīdēt vietējās vēlēšanu komisijas lēmumu.

Foto:  Izmestie liekie vēlēšanu biļeteni Rīgā 1.ģimnāzijā iekārtotajā vēlēšanu iecirknī. Foto: Raitis Plauks, F64

Komentāri (42)

mariam 19.09.2011. 08.37

Zināms gandarījums arī par to, ka Kukula nav tikusi. Viņa noteikti bija viens no iemesliem, kāpēc nekādi nebalsot par ZRP.

+7
0
Atbildēt

1

    Uldis Kaldre > mariam 19.09.2011. 14.45

    jaā tas labi, tikai redzēsim kā reaģēs Zatlers, jo tai dāmai bija ambīcijas vismaz par tieslietu ministru tikt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 19.09.2011. 13.57

….varbūt laiks runāt par SC kā par Krievijas oligarhu partiju, kas galugalā stāv aiz SC. Tad lūk arī redzamas patiesās Maskavas politikas oligarhu darbības metodes….
http://rus.tvnet.lv/novosti/za_rubjezhom/177777-rossiyskije_oligarhi_podralis_v_tjeljeefirje_vidjeo?utm_source=www.tvnet.lv&utm_medium=self_ads&utm_campaign=rus.tvnet.lv%2Bpromo

+4
0
Atbildēt

0

ekmanis 19.09.2011. 09.03

Jā, tādas nu tās “aprises” ir pateicoties latviešiem, kas neaizgāja uz vēlēšanām un sava prāta spēju iepaidā nobalsoja par SC.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu