Ignorējot protestus, lems par būvniecību Mazajā Arkādijas parkā • IR.lv

Ignorējot protestus, lems par būvniecību Mazajā Arkādijas parkā

13
Foto: Aigars Eglīte, F64

Vēl pavasarī Rīgas mērs solīja, ka Mazais Arkādijas parks tiks saglabāts kā skvērs

Neskatoties uz iedzīvotāju protestiem, Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien, 21.septembrī, lems par divu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku un vienas biroju ēkas ar pazemes autonovietni būvniecību Mazajā Arkādijas parkā, pret ko asus iebildumus pauduši Āgenskalna iedzīvotāji. Sagatavotais lēmumprojekts paredz šo ieceri akceptēt, vēstī aģentūra LETA.

Rīgas mērs Nils Ušakovs gan sociālās saziņas tīklā “Twitter” solīja Ir.lv, ka komiteja šo priekšlikumu neatbalstīšot un attiecīgi rīkošoties arī Rīgas domes vairākums.

Āgenskalna iedzīvotāji pavasarī pauda sašutumu par SIA “Grantex” piedāvāto būvniecības ieceri, kas paredz aizbūvēt zaļo zonu Mazajā Nometņu ielā jeb tā saukto Mazo Arkādijas parku. Sabiedriskās apspriešanas laikā šā gada martā saņemtas 603 aptaujas lapas, no kurām 539 anketās pausts negatīvs viedoklis, vēl 70 āgenskalniešu kategoriski noraidošu viedokli izteica klātienē, kad Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijā 10.martā notika sabiedriskās apspriešanas sanāksme.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) vēl aprīlī aģentūrai LETA norādīja, ka ka Mazais Arkādijas parks turpmāk jāsaglabā kā pilsētas skvērs, jo šī teritorija un Arkādijas parks veido vienotu vēsturisku zaļo teritoriju. Viņš teica, ka domes sēdē izskatīšanai tiks virzīts negatīvs lēmums par būvniecības ieceri Mazajā Arkādijas parkā, un pēc tās noraidīšanas tiks sākts darbs pie pilsētas attīstības plāna maiņas, kurā teritorijai tiks piešķirts parka statuss.

Tā kā nelielas parks ir privātīpašums, Ušakovs solīja, ka teritorijas zonējums tiks mainīts un tad zemes gabals tiks izpirkts vai arī pašreizējiem īpašniekiem tiks piedāvāts maiņas zemes gabals.

Tomēr Pilsētas attīstības komitejas sēdes dokumentos iekļauts lēmuma projekts, kas paredz akceptēt Andreja Blažko būvniecības ieceri divu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku un vienas biroju ēkas ar pazemes autonovietni Rīgā, Mazajā Nometņu ielā, saskaņā ar pievienoto ziņojumu par publiskās apspriešanas rezultātiem.

 

Komentāri (13)

andrisskrastins 16.09.2011. 16.18

Bet Ušakovs taču apsolija!

+5
0
Atbildēt

3

lebronj2356 16.09.2011. 18.50

Būs tādas Arkādijas lietas vēl un vēl, ja badīgie SC tiks pie varas…valstī !

+2
0
Atbildēt

0

Māris Engers 16.09.2011. 17.25

īstais brīdis, kad pārdomāt.

+2
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > Māris Engers 16.09.2011. 18.32

    Kad, pēc vēlēšanām? Nesmīdini:( Vot, ja sēde būtu nozīmēta šodien, tad gan vēl kāda cerība būtu. Minimāla:(

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu