Daugavā ostas teritorijā iekrituši vairāki vagoni, cietušo nav • IR.lv

Daugavā ostas teritorijā iekrituši vairāki vagoni, cietušo nav

32
Rīgas ostā iekrauj un izkrauj kravas. Foto: Kaspars Krafts, F64

Daugavā iekritušie vagoni bijuši tukši, videi kaitējuma neesot

SIA “Rīgas Tirdzniecības osta” (RTO) grupā ietilpstošā Rīgas ostas uzņēmuma SIA “Rīgas Centrālais termināls” (RCT) teritorijā Daugavā iekrituši vairāki vagoni. Negadījumā neviens nav cietis, patlaban notiek izmeklēšana, lai noteiktu negadījuma apstākļus, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmumā.

Daugavā iekritušie vagoni bijuši tukši.

“Notikušā sekas operatīvi tiek novērstas un terminālis turpina darbību un kravu apstrādi. Valsts vides dienesta izsniegtajā aktā minētais slēdziens – administratīvā lietvedība netiek sākta,” uzsver uzņēmumā.

Negadījuma vietā bija ieradušies pārstāvji no Valsts tehniskās inspekcijas, Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja, VAS “Latvijas dzelzceļš” un SIA “Jūras grāmata”, kā arī tika informēts Rīgas Brīvostas pārvaldes vecākais būvinženieris. Par notikušo tika sastādīts un parakstīts akts.

2010.gadā RCT kravu apgrozījums sasniedza 6,5 miljonus tonnu, savukārt ieņēmumi bija 22,3 miljoni eiro (15,6 miljoni latu).

RTO ir ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators. 2010.gadā RTO uzņēmumu apkalpoto kravu kopējais apjoms sasniedza 22,6 miljonus tonnu.

RTO iekļautas četras uzņēmējdarbības vienības. Tās sniedz dažādus pakalpojumus, kas ietver stividordarbību, termināļu darbību, dzelzceļa kravu pārvadājumus un ekspedēšanu, infrastruktūras un inženierkomunikāciju vadību Rīgas ostas teritorijā. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder SIA “Piejūras investīcijas” – 36%, SIA “LatMorPortTrans” – 20%, kā arī SIA “BTH Rīga” – 44%.

 

Komentāri (32)

Janis 02.09.2011. 15.24

Lūk video no šīs reportāžas. Pavērojiet atsevišķu kungu reakciju. http://t.co/KJctM73

0
0
Atbildēt

0

Ilona Auziņa 02.09.2011. 15.18

Vecas riepas, padomijas laiku zapiņi, velosipēdu rāmji, cauras kalošas un tagad arī dzelzceļa vagoni, tas viss tiek iemests Daugavā. Vai tad Daugava ir kāds mēslu grāvis? Un tagad arī tos iztīra. Kas sameta lai fiksi velk laukā, citādi tam būs ziepes.

0
0
Atbildēt

1

    anita_meistere > Ilona Auziņa 02.09.2011. 16.27

    ir divas versijas:

    1) Brīvosta ostas teritorijā veidos mākslīgo rifu;
    2) tā ir kārtējā shēma, ka gultnes padziļināšnas darbu piesegā no ostas pa klusos izvest visus vagonus…sagāž Daugavā-> padziļina un izkraukj smilšu kaudzē -> smilšu kaudzi ar visiem vagoniem (dažos ir varākas tonnas naftas) par 2 Ls pārdod offšoriem.
    :D:D:D piedodiet, nevarēju noturēties.

    0
    0
    Atbildēt

    0

deksniks 02.09.2011. 14.01

Šī raksta virsraksts + “Riga fertilizer terminal – tikšķoša laika bumba” – http://bnn.lv/riga-fertilizer-terminal-%E2%80%93-tikskosa-laika-bumba-40850 = neomulīgi:)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu