ZRP biedru vidū gan apsardzes firmas, gan kara veterāni • IR.lv

ZRP biedru vidū gan apsardzes firmas, gan kara veterāni

8
No Zatlera Reformu partijas izslēgtais advokāts Artūrs Zvejsalnieks. Foto: Edijs Pālens, LETA
Indra Sprance

No partijas izlēgtais Zvejsalnieks: partijā pie varas raujas “pusbandītisks grupējums”

Zatlera Reformu partijas (ZRP) biedru vidū ir gan apsardzes formas “TM Security” darbinieki, gan Afganistānas kara veterānu un citu militāro konfliktu biedrības asociācijas pārstāvji, taču partija kategoriski noliedz no ZRP izslēgtā advokāta Artūra Zvejsalnieka apgalvojumus par “pusbandītiska grupējuma” raušanos pie varas, izmantojot jauno partiju.

ZRP valdes loceklis Rihards Kozlovskis, kurš savulaik bijis Aizsardzības ministrijas padomnieks un NATO Rīgas samita organizācijas biroja drošības pasākumu koordinācijas nodaļas vadītājs, Ir.lv teica, ka personīgi pazīst “TM Security” personāldaļas vadītāju Gunāru Rusiņu un uzskata viņu “par īstu Latvijas patriotu”. Rusiņš esot ZRP biedrs, savulaik strādājis Valsts prezidenta apsardzes dienestā un ir Afganistānas kara veterānu un citu militāro konfliktu biedrības asociācijas vadītājs. “Viņš [Rusiņš] man stāstīja, ka ir uzrunājis šīs kompānijas [TM Security] biedrus, bet nevarēja pateikt, cik ir atsaukušies šim aicinājumam, jo personiski nepazīst katru darbinieku,” skaidroja Kozlovskis.

Lai arī ZRP dibinātāju un pārējo biedru uzņemšanas procesā tiekot izvērtēti pieteikumi, partijas pārstāvji patlaban nevar nosaukt, cik daudz šīs kompānijas darbinieku ir iestājušies partijā. Pēc Kozlovska teiktā, viņu esot mazāk nekā 55, tomēr ne precīzs, ne aptuvens skaitlis nav zināms. “Mūsu ieskatā, tā nav tāda darbinieku kategorija, kurai būtu ar likumu liegts iesaistīties politiskā partijā,” teica Kozlovskis. Viņš arī kategoriski noraidīja minējumus, ka firmas darbinieku iesaiste partijā notikusi organizēti un ar kādiem tālejošākiem sadarbības mērķiem.

Kaut arī šīs firmas darbinieki bija manāmi ZRP kongresā, Kozlovskis noliedz, ka šos pakalpojumus nodrošinājis uzņēmums – pēc viņa teiktā, “TM Security” biedri – kopskaitā 10 vīri (pieci no viņiem esot ZRP biedri, bet pārējie vienkārši atbalstot partiju) tāpat par brīvu piekrituši nodrošināt drošību kongresā. “Nebija nekādu līguma attiecību ar šo kompāniju, to viņi darīja kā partijas biedri un atbalstītāji savā brīvajā laikā,” pauda Kozlovskis, norādot, ka kongresa organizēšanā piedalījās arī dažādi citi brīvprātīgie.

“Zvejsalnieks velta visas pūles, lai mēģinātu mūs nomelnot. Šīs kompānijas kopējo darbību apsardzes tirgū es nekādi nevarētu saistīt ar tiem darbiniekiem, kas pilda apsardzes darbinieka pienākumus un ir iesaistījušies šeit,” teica Kozlovskis, uzsverot – “nekāda vienošanās man nav un es nekad valdē neesmu dzirdējis, ka būtu apspriestas kādas garantijas viņiem par atbalstu nākotnē”.

Tomēr lūgts atbildēt, kādēļ vienas apsardzes kompānijas darbinieki masveidā iestājas ZRP, vai tas ir partijas piedāvājuma dēļ, Kozlovskis kā piemēru minēja kādu Francijas leģionā dienējušo, kurš esot ziedojis partijai 1000 latu un Kozlovskim paskaidrojis – esot dienējis Āfrikā un šajā valstī redzējis, kā notiek, kad visu regulē “mūsu valodā sauktie “oligarhi””. “Viņi te redzēja iespēju kaut ko darīt un mainīt. Tā ir viņu atbilde,” teica Kozlovskis.

Savukārt Zvejsalnieks paziņojumā medijiem norāda, ka, viņaprāt, viņš no ZRP izslēgts, jo savulaik sekmējis licences atņemšanu “TM Security”. Šī firma esot pazīstama, ka ar spēka metodēm veicot uzņēmumu sagrābšanu. Tieši saistībā ar SIA „TM Security” darbībām Ventspilī, sagrābjot a/s „Ventbunkers” ofisu, SIA „TM Security” tika atņemta licence. Par šīm darbībām Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē ierosināts kriminālprocess. Nelikumīgo darbību arhitekts esot Ventspils uzņēmējs Olafs Berķis, kura intereses dažādos procesos pārstāv advokāts Mārtiņš Kvēps. Tieši Kvēps pārstāv SIA „TM Security” tiesā, vēsta Zvejsalnieks.

Kozlovskis un ZRP pārstāve Daiga Holma gan kategoriski noraida šādus Zvejsalnieka apgalvojumus, norādot, ka advokāts atriebjoties un partiju apzināti nomelnojot. Ar Berķi, nedz „TM Security” vadītāju Mārtiņu Tembergu partijai neesot nekāda sakara, neviens no valdes locekļiem arī neesot ar viņiem ticies.

Savukārt Zvejsalnieks apgalvo, ka ” Zatlera partijas pārstāvji vai nu brutāli melo, vai paši nezina, kas notiek viņu partijā”.

“Pārbaudot publiski “Lursoft” datu bāzē pieejamos datus par Zatlera partijas dibinātājiem, man izdevās atrast vismaz 55 cilvēkus, kuri varētu būt saistīti ar SIA „TM Security” un tās meitas uzņēmumu darbību. Par 12 no šiem cilvēkiem (..) nav šaubu, ka tie ir bijušie tieši iesaistīti SIA „TM Securty” „operācijās”. Vairāki apsargi uz ZRP dibināšanu ir paņēmuši līdzi savus ģimenes locekļus. Vismaz četras personas no Zatlera partijas dibinātājiem tikušas aizturētas Ventspilī sakarā ar a/s „Ventbunkers” ofisa sagrābšanu. Vislielākās raizes rada fakts, ka vismaz astoņi no nu jau slavenajiem „studentiem”, kas vienas dienas laikā ir ziedojuši katrs apm. Ls 1000,- Zatlera partijai, ir starp šiem ar SIA „TM Security” saistītajiem cilvēkiem,” pauž advokāts.

Viņš šo informāciju iesniedzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, Ģenerālprokuratūrai un Drošības policijai.

 

Komentāri (8)

buchamona 25.08.2011. 22.20

Jeb kurā jaunā organizācijā, sevišķi ja tā sāk veidoties ” no apakšas” – ieklīst visādi ļaudis. Bez tā neiztikt, bet tas,ka brēku ceļ tieši Zvejsalnieks, nu – ir viņš ” tumšais zirdziņš” :)) Citādi jau viņš tā neņemtos

+8
-1
Atbildēt

0

Janis 25.08.2011. 22.19

Un tagad iedomājamies kādu sabotāžu Zvejsalnieks varēja uztaisīt, ja nebūtu laikus izmests..

“Varētu būt saistīti”. Un “varētu būt V nauda”..

+6
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 26.08.2011. 00.25

ZRP biedru vidū gan apsardzes firmas, gan kara veterāni
____________________________________________________
Trisdesmitgadu kara arī?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu