Advokāts Meroni zaudējis tiesas procesā Šveicē • IR.lv

Advokāts Meroni zaudējis tiesas procesā Šveicē

21
Advokāts Rūdolfs Meroni. Foto: Lita Krone, LETA

Tiesa atzinusi, ka nav pildīti “Ventbunkera” akcionāru dotie uzdevumi

Šveices tiesa atzinusi, ka advokāts Rudolfs Meroni un viņa kolēģi ilgstoši nav pildījuši klientu – tranzītbiznesa kompānijas “Ventbunkers” akcionāru – dotos uzdevumus un nav snieguši atskaites par rīcību ar tiem uzticēto klientu mantu, un pret Meroni ir sākta piespiedu piedziņa, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja akcionāru advokāts Mārtiņš Kvēps.

Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietas ietvaros Meroni ir uzticēta Latvijas valstij par labu arestētās mantas – “Ventbunkera” akciju – pārvaldīšana.

Cīrihes tiesa apmierinājusi prasību pret Meroni un citiem viņa kolēģiem, kas darbojas advokātu birojā “Meroni&Schmid”, kā arī pret kompāniju “Moore Consulting Ltd”, kas arī piederot Meroni.

Tiesa uzlikusi Meroni un viņa kolēģiem pienākumu sniegt detalizētas atskaites par darbību ar tiem uzticētu svešu mantu, kā arī piedzinusi naudas summas vairāku simtu tūkstošu Šveices franku apjomā. Meroni 30.jūnijā izsludināto Cīrihes tiesas spriedumu nav izpildījis, līdz ar to pret advokātu un viņa kompāniju ir sākta piespiedu piedziņa, liecina aģentūra LETA rīcībā esošā informācija.

AS “Ventbunkers” ir dibināta 1994.gadā un savu darbību veic Ventspils Brīvostas teritorijā, nodrošinot naftas produktu pieņemšanu un tālāku iekraušanu tankkuģos.

Kompānija ir lielākais līdzīpašniece uzņēmumā AS “Latvijas Naftas tranzīts”, kam savukārt pieder 39,11% AS “Ventspils nafta” (VN) akciju. VN koncernā ietilpst arī AS “Latvijas kuģniecība”, SIA “Ventspils nafta termināls” u.c.

Pārējās “Ventbunkera” akcijas pieder Olafa Berķa kompānijai SIA “Kement”, Oļega Stepanova AS “Topmar Baltic Investments”, ārzonas kompānijai “Yelverton Investment B.V.”, “AO Optima Management”, “IAG Industrieanlagen GmbH”, SIA “IAG” un AS “Investment Activity”, vēsta portāls “Pietiek.com”.

 

Komentāri (21)

mary75 26.08.2011. 06.35

Un no kurienes tas Meironi vispār parādījies, un kas viņu ieteica, kāds zina?
Kāpēc Latvijā salasās visas pasaules blēži, un vēl tiek tādos darbiņos?

+2
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu