Prokuratūra sola: paspēsim izskatīt Muižnieces “lietu” • IR.lv

Prokuratūra sola: paspēsim izskatīt Muižnieces “lietu”

13
Vineta Muižniece. Foto: Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Lietai par Saeimas Juridiskās komisijas protokolu iespējamo viltošanu septembrī tomēr vēl neiestāsies noilgums

Prokuratūra plāno līdz lietas noilguma beigu termiņam pabeigt izskatīt pret Satversmes tiesas tiesnesi Vinetu Muižnieci ierosināto kriminālprocesu par Saeimas Juridiskās komisijas dokumentu viltošanu, Ir.lv informēja prokuratūras preses dienestā.

Lai arī medijos iepriekš minēts, ka jau septembrī šajā lietā var iestāties noilgums, prokuratūrā uzsver, ka šī informācija neatbilst patiesībai. Kaut arī septembrī bija Juridiskās komisijas sēde, kuras protokols, iespējams, varētu būt izmainīts, juridiski noilgums iestājas no tā brīža, kad tieši veikta viltošana. Līdz ar to tas neesot septembrī, bet gan vēlāk. Kad tieši, to prokuratūra neatklāj.

Jau ziņots, ka ST ir apturējusi Muižnieces pilnvaras līdz nākamajam kriminālprocesa virzītāja lēmumam par viņu. Ģenerālprokuratūrā kriminālprocess pret Muižnieci sākts pēc Krimināllikuma 327.panta 1.daļas – par dokumenta viltošanu vai par apzinātu viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var sodīt ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām (4000 latu).

Ja prokuratūrā pret Muižnieci ierosinātais kriminālprocess tiktu izbeigts tikai noilguma dēļ, tas nebūtu reabilitējošs faktors, tā žurnālistiem iepriekš uzsvēris Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs Gunārs Kūtris. Pēc viņa teiktā, šādā gadījumā Muižniece vairs nevarētu turpināt pildīt tiesneša pienākumus. Savukārt, ja kriminālprocess beigtos ar apsūdzības uzrādīšanu, tad ST lems, vai noņemt Muižniecei imunitāti. Kūtris atturējās prognozēt, kāds būs pieņemtais lēmums, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Muižniecei būs tiesības pārsūdzēt par viņu pieņemto lēmumu.

 

Komentāri (13)

Janka, Janic 09.08.2011. 17.44

… un tad izraadiisies , ka viltošanas datums noteikts nepareizi un iestaasies sengaidiitais noilgums , … nesaprotama vilcinaašanaas , viltošanas fakts kondstateets , pat datums zinaams , ko tad te ķeepaajas??? laiks sen mest aiz resteem , bet te par visu Lembe laikam samaksaajis , protams , kaadeeļ liist likumdeveejos , saeimaa , labaak par premjeru , jo likumus vieglaak nopirkt

+11
0
Atbildēt

0

mary75 09.08.2011. 19.02

Ja šai te melīgajai un liekulīgajai būtnei būtu kaut kripatiņa kauna sajūtas, un kaut minimāla nojausma par ētiku, viņai pašai sen būtu jāatkāpjas, tas, ka viņa to nedara, jau liecina, ka viņa nedrīkst atrasties tādā amatā, kā tādam cilvēkam var uzticēt lemt svarīgas valstiskas lietas?
Viņa grauj visu ST prestižu, ko jau pietiekami sagrāvis Kūtris ar saviem politiskiem paziņojumiem, ST pašai būtu jākratās no viņas, kā no mēra.

+9
0
Atbildēt

0

photocom 09.08.2011. 17.54

Nē nē kikī pat
par istabeni neņems
ja nu vienīgi kādā multenē
kā tā Šapokļak pie Čeburaškas
uz provēm
bet tur jau humoru vajag
ak andža
vītuša roze krīt

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu